Časopis za pokrajino Posavje
24.05.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Jeseni tudi v Krškem izposoja koles

Objavljeno: Četrtek, 13.07.2017    Rubrika: NOVICE    Ogledov: 1406Sporočilo
IMG_7004
V teh dneh so se začela dela izgradnje avtomatiziranega sistema izposoje koles v Krškem, ki bo v mestu zaživel v septembru. Na voljo bo skupno 15 koles, prve tri postaje pa bodo pri železniški postaji, na parkirišču pri Občini Krško ter pri Šolskem centru Krško – Sevnica.

Občani in obiskovalci se bodo lahko brezplačno registrirali in pridobili kartico z osebno številko, s katero si bodo lahko 14 ur na teden brezplačno izposojali kolesa.
 
SistemIzposojeKoles1
Gre za modularen avtomatiziran sistem za izposojo mestnih koles v urbanih okoljih, kjer obstaja težnja po zmanjšanju motoriziranega prometa. Sistem deluje po principu pridobitve uporabniške »pametne« kartice, s katero si lahko posameznik izposodi kolo na eni lokaciji, opravi vožnjo do druge lokacije in tam kolo vrne. Celoten sistem je ustrezno informacijsko podprt in beleži vse izposoje, čase trajanja izposoj in zasedenost posameznih postaj.

Namen sistema je preusmeritev s prevoznih sredstev na fosilna goriva na kolesa, kar prinaša številne sinergijske učinke pri iskanju rešitev za (pre)majhno število parkirnih mest, prometne konice, izpuste ogljikovega dioksida, naraščajoče cene fosilnih goriv, prekomerno obremenjenost okolja s hrupom in pomanjkanje gibanja. 

Občani in obiskovalci se bodo lahko brezplačno registrirali in pridobili kartico z osebno številko, s katero si bodo lahko nato 14 ur na teden brezplačno izposojali kolesa. Registracija bo potekala na informacijski točki tržnice Videm, v sprejemni pisarni Občine Krško ali na Centru za podjetništvo in turizem Krško.

Vir: Občina Krško
 
 
« Nazaj na seznam
»