Časopis za pokrajino Posavje
24.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Kar osem strani Posavskega obzornika namenjenih kulturi inoviranja

Objavljeno: Četrtek, 10.06.2021    Rubrika: NOVICE Redakcija
1221

Naslovnica nove številke

Današnji dan je prinesel tudi novo številko Posavskega obzornika, ki je že druga zaporedna s kar 40 stranmi. V njej kar osem tematskih strani Podjetno Posavje namenjamo približevanju gospodarskih prebojev in osrednji temi - kulturi inoviranja. Prožnost misli, kreativnost in odločno spodbujanje iskanja rešitev, ki bodo uglašene z okoljem in deležniki, namreč vidimo kot izjemno pomemben instrument za okrevanje po krizi, v kateri se nahajamo.

Predstavljamo inovativna podjetja Ino Brežice, Radeče papir nova in DS Smith ter inovatorja Vinka Avguština in Uroša Srpčiča. Povzemamo pa tudi lansko poslovanje gospodarskih družb v Posavju, ki so ga predstavili v krški izpostavi AJPES.

Nova številka je izšla v času številnih prireditev in dogodkov ob prazniku občine Krško, odvili so se že slavnostna akademija ob prazniku s podelitvijo občinskih nagrad, predaja namenu Dnevnega centra Podmornica na Vidmu, domoznanski izlet Po stopinjah prvih Bohor(i)čev, odprtje fotografske razstave ob 40-letnici posebnega programa vzgoje in izobraževanja v Krškem, jezdenje Bohorske konjenice po mejah krške občine ter planinski pohod na Grmado, o katerih poročamo, poleg tega pa sta potekala tudi krajevna praznika v Leskovcu pri Krškem in Brestanici, odprtje Salona pohištva iz ponovne uporabe oz. "pohištva s karakterjem", odprtje sezone slovenskega krompirja na kmetiji Turk na Brodu v Podbočju, poslovni dogodek s predstavitvijo novih vin, ki so prišla na trg od lanske jeseni, Ribiški dan na Videmski tržnici, predstavitev pesniške zbirke Slavice Jarkovič, ki je izšla pri naši založbi Neviodunum, in še kaj se najde v aktualni številki iz občine Krško.

Naslovna fotografija je zelo športno obarvana, saj je nastala na dogodku projekta Slovenska bakla v Brežicah, in če boste dobro pogledali, so na njej kar trije slovenski olimpijci - Barbara Špiler, Primož Kozmus in Jure Rovan. Brez aktualnih podatkov glede epidemije in cepljenja seveda tudi ne gre, v Bistrici ob Sotli se obeta pester občinski praznik, vrhunec bo na dan državnosti, ko bo najprej slavnostna seja, nato pa še predaja namenu novega gasilskega oz. kar večnamenskega doma v kraju. Osrednji pogovor smo namenili direktorici Prevzgojnega doma Radeče Jerici Lipec, evropski poslanec Franc Bogovič pa je delil nekaj misli o obsežnih načrtih za okrevanje po epidemiji.

Notranji minister Aleš Hojs se je mudil v brežiški občini, kjer si je ogledal tudi stanje ograje, ki je ob meji postavljena za preprečitev prihoda migrantov in jo bodo povsod zamenjali s panelno, tako da rezilne žice ne bo več. Prebrali boste lahko tudi o vse manj sončni stanovanjski soseski Sončni gaj v naselju Šmarje v Sevnici, saj se tamkajšnji prebivalci z gradnjo večstanovanjskih objektov ne strinjajo. Krajevni praznik so praznovali tudi v Dobovi in v prispevku boste lahko izvedeli, zakaj se predsednici sveta KS Dobova Branki Stergar letos želja uresničuje. Predstavljamo Društvo podeželske mladine Brežice, člansko odbojkarsko ekipo iz Kostanjevice na Krki, MoPZ Bizeljsko ob 45-letnici delovanja, skupino "oranžnih" Šole zdravja z Gorice, sevniško glasbeno zasedbo Makadam in skupino Nuclear iz Krškega, ki je v teh dneh snemala dokumentarni video.

Ne spreglejte pa tudi ostalih rednih ali občasnih rubrik, kot so anketa, kronika, Na muhi, spet vedno pol zapolnjen Kam v Posavju, Vrtovi Posavja, rojstva, poroke s poročno fotografijo, spomini, zahvale in Posavske glasbene novičke. In seveda - ne pozabite jutri navijati za kolesarje, ki bodo vozili po posavskih cestah, o čemer tudi pišemo v tej številki. Prijetno branje!

Uredništvo

#povezujemoposavje
#podjetnoposavje
« Nazaj na seznam