Časopis za pokrajino Posavje
24.05.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Komunala Brežice danes odpira svoja vrata

Objavljeno: Petek, 21.04.2017    Rubrika: NOVICE    Ogledov: 308Sporočilo
Javno podjetje Komunala Brežice, ki velja za eno najbolj inovativnih komunalnih podjetij pri nas, je na stežaj odprlo svoja vrata. Vsi, ki si želite pobližje spoznati delo zaposlenih, se lahko danes, 21. aprila, ob 11. uri na pokopališču Brežice in v ponedeljek, 24. aprila, ob 18. uri pridružite vodenim ogledom po treh različnih lokacijah.

V Zbirno-reciklažnem centru Boršt lahko odkrijete, kaj se zgodi z odpadki, ki jih odvržete v koš za smeti. Na brežiškem pokopališču vam bodo povedali, kako skrbijo za celotno infrastrukturo in urejenost. Postopek odvajanja in čiščenja odpadnih voda bodo predstavili na čistilni napravi Mostec.
 
Brežiška komunala kot družbeno odgovorno podjetje z domiselnimi projekti ljudi na vsakem koraku spodbuja k varovanju okolja. Tako so, poleg odprtih vrat, ob letošnjem svetovnem dnevu Zemlje, ki ga bomo praznovali v soboto, 22. aprila, pripravili številne aktivnosti. Nedavno so skupaj z Gimnazijo Brežice predstavili skupni projekt Zdravo – bolj zdravo – voda iz pipe. Otrokom iz vrtca Najdihojca pri OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova ter njihove enote Sonček pri OŠ Kapele so v Zbirnem centru Boršt omogočili Potovanje v svet odpadkov. Nadobudni radovedneži so se tako naučili, kako odpadki nastanejo in kako poteka praznjenje ekoloških otokov. Ob sprehodu po zbirnem centru pa so izvedeli tudi, kaj se s tam zbranimi odpadki zgodi. Že vse mesec na šolah v Posavju izvajajo tudi različne predstavitve in delavnice.
 
Komunalno podjetje Brežice, ki je na letošnjem izboru Zlata nit dobilo nagrado za najboljšega zaposlovalca v kategoriji srednje velikih podjetij, v lokalnemu okolju izvaja tudi prostovoljna dela. Ta mesec so tako z zaposlenimi organizirali čistilno akcijo in v okolici OŠ Brežice počistili podrast ter porezali in odstranili vejevje v njihovem šolskem gozdičku.
 
Vir: Javno podjetje Komunala Brežice
« Nazaj na seznam
»