Časopis za pokrajino Posavje
30.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Koprivnika no 2022 uspela nad priakovanji

Objavljeno: Torek, 16.08.2022    Rubrika: NOVICE Redakcija
Koprivniska noc 2022 (89)

Koprivniška noč 2022 je bila več kot odlično obiskana.

V ponedeljek, 15. avgusta, je Koprivnica obeležila krajevni praznik, v okviru katerega so pripravili težko pričakovano 7. Koprivniško noč, ki je v kraj privabila staro in mlado v resnično velikem številu. V sklopu praznovanja so priredili tudi 22. tradicionalne vaške igre in podelili priznanje KS Koprivnica dolgoletnemu ravnatelju tamkajšnje osnovne šole Jožetu Ivačiču.

Pred pričetkom dogodka smo za naš medij in časopis o podrobnostih glede organizacije Koprivniške noči za izjavo prosili koordinatorja dogodka Gregorja Sotoška, ki je med drugim dejal, da so s prvimi pripravami na dogodek po dvoletnem koronskem premoru pričeli že marca letos, veliko truda pa so vložili tudi v promocijo samega dogodka, ki ga je idejno zasnoval prejšnji koordinator Sandi Lekše. Sotošek je v okviru izjave tudi pozval javnost, da naj podpre delovanje in prizadevanja lokalnih društev, »ker ta društva delajo za vas in delajo zastonj«.
Koprivniska noc 2022 (18)

Skupinska fotografija tekmovalcev na 22. tradicionalnih vaških igrahTRADICIONALNE VAŠKE IGRE IN BOGAT SPREMLJEVALNI PROGRAM

Ko je bilo sonce visoko na nebu, se je v pravi poletni vročini 6 ekip preizkusilo v najrazličnejših domiselnih disciplinah v okviru vaških iger. Sodelovale so naslednje skupine tekmovalcev: Real Borovna Mrtvice, Mrkunov breg, ŠD Koprivnica, ŠD Mrtvice, Čerenc in Zdole.
Koprivniska noc 2022 (68)

Predsednik sveta KS Koprivnica Damjan Bogovič


Tekmovalci so se pomerili v naslednjih disciplinah: tri v vrsto na drugačen način, tekmovanje v jumbo vrečah, streljanje na gol, ročna samokolnica ter lovljenje jabolk z usti. Vaške igre in tudi siceršnji celotni dogodek je z lepo besedo povezoval Sandi Lekše, ki je razglasil tudi zmagovalce vaških iger – tretje mesto je pripadlo ekipi Čerenc, drugo mesto je osvojila ekipa Zdole, prvo mesto pa so zasluženo proslavili domačini – člani ekipe ŠD Koprivnica.
Koprivniska noc 2022 (86)

Poskočni muzikanti so veselico začeli v velikem slogu.


V okviru praznovanja krajevnega praznika so obiskovalcem ponudili bogat spremljevalni program, pri čemer niso pozabili niti na najmlajše obiskovalce, ki so se lahko poigrali na igralih in v mivki, si privoščili poslikavo obraza, hodili s hoduljami in skakali po čisto pravem napihljivem gradu ter še mnogo mnogo več.

NAGOVOR PREDSEDNIKA KS IN PODELITEV PRIZNANJA KS JOŽETU IVAČIČU
Koprivniska noc 2022 (103)

Dejan Vunjak je občinstvo v šotoru dvignil na noge.


Pod šotorom je na odru vse zbrane nagovoril predsednik sveta Krajevne skupnosti Koprivnica Damjan Bogovič, ki je vsem čestital in zaželel prijetno praznovanje krajevnega praznika. Izpostavil je infrastrukturne dosežke, ki jih je KS Koprivnica uresničila v preteklem obdobju: skozi naselje Veliki Kamen se je uredila cesta z novim pločnikom in javno razsvetljavo, v Mrčnih selah se je obnovilo najbolj poškodovane odseke lokalne ceste in saniralo plaz pri Lužarjevih, obnovila se je cesta proti Zajčjemu kotu in cesta v Šikovec, asfaltirala se je cesta v Kladju proti vodohramu, v Jeričkem Dolu pa so krajani dobili dolgo pričakovani novi most.

Bogovič je v svojem govoru še poudaril, da so se z občino uspeli dogovoriti o odkupu in rušitvi stare Prusove hiše na Velikem Kamnu, obnovili pa so tudi prostore stare osnovne šole pri cerkvi, kamor so preselili prostore KS Koprivnica.

Sledila je podelitev priznanja KS Koprivnica Jožetu Ivačiču, dolgoletnemu ravnatelju Osnovne šole Koprivnica, ki pa se dogodka žal ni mogel udeležiti, zato mu je bilo priznanje podeljeno v odsotnosti. Kot je dejal Bogovič v obrazložitvi, je bil Ivačič »izredno inovativen učitelj, ustvarjalen, z veliko mero prijaznosti in posluha za učenčeve stiske, ideje in aktivnosti«. V obrazložitvi je bilo med drugim tudi zapisano, da Ivačiča odlikujejo »izredna potrpežljivost, strpnost in preudarnost tako med sodelavci kot v odnosu do staršev, učencev ter okolice«.

Jože Ivačič je prvi mandat na delovnem mestu ravnatelja začel leta 1994; v času njegovega ravnateljevanja je osnovna šola dobila današnjo podobo z novim prizidkom in novo sodobno kuhinjo, šola pa je bila deležna tudi energetske sanacije itd. V obrazložitvi je bilo med drugim še zapisano, da je Osnovna šola Koprivnica tudi po Ivačičevi zaslugi »uspešna, prepoznavna in v celoti povezana s krajem in ljudmi.«

VESELICA S POSKOČNIMI MUZIKANTI IN DEJANOM VUNJAKOM

Ko se je začelo večeriti, je napočil čas za težko pričakovano veselico. Na oder so prišli Poskočni muzikanti in navdušili z odličnim izborom glasbe, ki je na plesišče privabila lepo število ljudi, kot drugi pa je nastopil še odlični Dejan Vunjak z Brendijevimi barabami, s čimer se je Koprivniška noč v sproščenem in razigranem tonu nadaljevala vse do ranih jutranjih ur.

V okviru letošnje Koprivniške noči so pripravili tudi bogat srečelov in prodajali raznobarvne majčke z napisom Koprivniška noč 2022, saj so zbirali sredstva za novo gasilsko avtocisterno, ki jo pri PGD Veliki Kamen nameravajo kupiti leta 2026, ko bodo tudi obeležili 100. obletnico njihovega delovanja. Sicer pa bodo sredstva za avtocisterno zbirali tudi naslednja leta; lotili so se torej namenskega varčevanja, saj je potrebno zbrati kar nekaj 100.000 eur.

Prireditev je omogočila Krajevna skupnost Koprivnica, za odlično organizacijo dogodka pa so poskrbeli pri PGD Veliki Kamen. Generalni pokrovitelj Koprivniške noči skupaj s številnimi drugimi sponzorji je bila Avtohiša Radanovič Brežice.

Vabljeni k ogledu galerije spodaj, kjer so zabeleženi fotoutrinki s celotnega dogajanja na Koprivniški noči 2022.

A. K.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte