Časopis za pokrajino Posavje
18.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Korak naprej k varni poti

Objavljeno: Torek, 18.04.2017    Rubrika: NOVICE Bralci pišejo
JZ OŠ Marjana Nemca Radeče

OŠ Marjana Nemca Radeče

Po uspešno zaključeni energetski sanaciji osnovnošolske zgradbe, s katero so toplotno izolirali stavbo, zamenjali okna in vrata, toplotno izolirali podstrešje, optimizirali ogrevalne sisteme ter vgradili kotel na biomaso, se radeškemu hramu učenosti obeta preureditev dostopnega mesta pod šolo, ki sedaj poteka le za pešce, po vijugastih stopnicah. Naslednji večji projekt, vezan zlasti na Javni zavod Osnovna šola Marjana Nemca Radeče, bo namreč ureditev varne šolske poti.

Občinski svetniki Občine Radeče so zato na 16. redni seji, obravnavali predlog nakupa štirih medsebojno povezanih zemljišč v skupni velikosti 929 m² za ceno 32.000,00 €. Del te nepremičnine predstavlja starejša stanovanjska hiša, ki ima status nepremične kulturne dediščine, v preteklosti pa so občinski svetniki že premlevali možnost, da bi v omenjeni (preurejeni) hiši uredili prostore za namen izvajanja različnih družbeno pomembnih vsebin za občane.

Tako bi Občina Radeče lahko kandidirala na nekaterih razpisih, katerih pogoj pa je med drugim zagotovitev prostorov izvajanja – tudi teh v mestu drastično primanjkuje.

Nakup predmetnih zemljišč in s tem seveda tudi nekdanje Simončičeve hiše je z vidika ureditve varne šolske poti investicijsko povezan s predhodno odobrenim  in izvedenim nakupom nekdanjega Wetzovega zemljišča, s čimer se smiselno zaokrožuje območje, kjer bo Občina gradila varno pot, ki je za učence in ostale uporabnike nujno potrebna.
 
Doroteja Jazbec
« Nazaj na seznam