Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Krajevni praznik obeležili v prenovljeni dvorani

Objavljeno: Sobota, 26.05.2018    Rubrika: NOVICE Redakcija
20180525_201904 (2)

Letošnji nagrajenci KS Tržišče (od leve proti desni) - Lojzka Virant, Štefka Kaše, predsednik Društva podeželske mladine Tržišče Jernej Fister in Branko Debeljak, s predsednikom krajevne skupnosti Janezom Virantom in županom Srečkom Ocvirkom.

V včerajšnjem poznem popoldnevu je v lično obnovljenih prostorih kulturne dvorane, v kateri je do leta 2016 potekal tudi pouk športne vzgoje, obeležila deseto leto zapored svoj praznik KS Tržišče.

Zbrane so nagovorili - predsednik PZDU Posavje Jože Žnidarič, predsednik Sveta Krajevne skupnosti Tržišče Janez Virant in sevniški župan Srečko Ocvirk. Slednja sta po simbolni otvoritvi obnovljenega prostora v večstanovanjskem objektu, podelila tudi letošnja priznanja za dolgoletno in predano delo na področju družabnega udejstvovanja, društvenih dejavnosti, prostovoljstva in prepoznavnosti domačih krajev. Priznanje so prejeli – dolgoletni član in nekdanji predsednik PGD Tržišče Branko Debeljak, članici Aktiva kmečkih žena Tržišče Lojzka Virant in Štefka Keše ter Društvo podeželske mladine Tržišče ob 30-letnici delovanja.

Spremljevalni kulturni program so oblikovali učenke in učenci OŠ Tržišče, ki so s kratkim predstavitvenim filmom domačega kraja preizkusili tudi novo platno v dvorani, MoPZ Društva vinogradnikov Malkovec, Ljudske pevke s Telč in Mlade žurerke. Za povezovanje prijetnega dogodka je skrbela Magda Flajs. V obnovljenem preddverju kulturne dvorane je bila postavljena na ogled razstava Društev upokojencev Posavja v sodelovanju Društvom upokojencev Tržišče pod naslovom »Moje sanje, moje domišljije«.

Več v tiskani izdaji časopisa Posavski obzornik, ki izide 7. junija.

S. R.
« Nazaj na seznam