Časopis za pokrajino Posavje
19.06.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Krško že četrtič prostovoljstvu prijazno mesto

Objavljeno: Petek, 19.05.2017    Rubrika: NOVICE Sporočilo
IMG_2186
Slovenska filantropija – združenje za promocijo prostovoljstva je včeraj v Gornji Radgoni na gradu Negova v okviru nacionalnega tedna prostovoljstva podelilo oz. potrdilo naziv »Prostovoljstvu prijazno mesto« slovenskim občinam, ki prepoznavajo pomen prostovoljskega dela občanov za življenje  v njihovi skupnosti, cenijo njihovo delo,  podpirajo prostovoljske organizacije in namenjajo del občinskih sredstev za razvoj prostovoljstva v svoji občini.

Mednje se je tudi letos že četrto leto zapored vpisala Občina Krško, priznanje, ki potrjuje, da je na področju sodelovanja s prostovoljskimi organizacijami in promocije prostovoljstva na pravi poti, pa je prevzela podžupanja občine Krško Ana Somrak.
IMG_2189
Na področju občine Krško deluje okvirno 210 nevladnih organizacij, katerih člani večino svojega dela opravljajo prostovoljno. Gre za izjemno pomembno delo, ki ga opravljajo prostovoljci na različnih področjih, od mladinskega sektorja, kulture, tehnične kulture, športa, turizma, sociale in zdravstva, civilne zaščite, varstva okolja, kmetijstva in drugih.

Vir: Občina Krško
« Nazaj na seznam
»