Časopis za pokrajino Posavje
9.08.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Lastna država je privilegij

Objavljeno: Petek, 24.06.2022    Rubrika: NOVICE Redakcija
Proslava, dan drzavnosti (41)

V prijetnem okolju sevniškega grajskega parka bo danes zvečer potekala osrednja posavska proslava ob jutrišnjem dnevu državnosti (foto: arhiv PO).

Ob prihajajočem dnevu državnosti, ki ga obeležujemo 25. junija, bo potekala v današnjem predvečeru praznika v parku sevniškega gradu osrednja posavska proslava.

Slavnostni govornik bo župan občine Radeče Tomaž Režun, zbrane pa bo nagovoril tudi gostitelj, sevniški župan Srečko Ocvirk, ki je na lanskoletni slovesnosti dejal: »Lastna država je privilegij, je skrb in je odgovornost. Vsi ti trije deli so neločljivo povezani, imeti lastno državo pa je za narod enako, kot imeti lasten dom za družino.« V spremljevalnem kulturnem programu bodo nastopili članice in člani Kulturnega društva Godba Sevnica z gostjo Nuško Drašček.

Na dan praznika dneva državnosti bo potekalo na Planini nad Podbočjem tradicionalno družinsko srečanje, v cerkvi sv. Roka v Brežicah pa slovesnost z mašo za domovino. Po maši bo ob lipi pred cerkvijo blagoslovljena nova tabla z zapisom pomena lipe in osamosvojitvene vojne. 27. junija se bo pri spomeniku v Rigoncah v brežiški občini odvijala spominska slovesnost s položitvijo venca.

S. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»