Časopis za pokrajino Posavje
24.05.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

LU Krško: podelitev potrdil 81 udeležencem tečajev

Objavljeno: Torek, 10.01.2017    Rubrika: NOVICE    Ogledov: 1492Redakcija
lu krsko- podelitev potrdil tecajnikom (11)

Gonilni sili pridobivanja in izvedbe programov na LU Krško, direktorica Nataša Kršak in strokovna sodelavka Monika Novšak

V sklopu izvedenega projekta Pridobivanje kompetenc zaposlenih v Posavju 2016-2020 so na Ljudski univerzi Krško (LU) sinoči v Dvorani v parku podelili potrdila o končanih izobraževalnih programih 81 udeležencem. 50-urni izobraževalni tečaji so v večini potekali v mesecih oktober in november preteklega leta.

Gre za projekt, ki je financiran s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter Evropskega socialnega sklada z namenom, da se v večjem številu v vseživljenjsko izobraževanje vključijo zaposlene osebe zaradi osvajanja novih, obnovitve ali nadgradnje že osvojenih znanj iz predhodnih izobraževanj, ki jim bodo koristila pri opravljanju delu ali zadovoljevanju osebne rasti, želje po znanju. Udeleženci so v šestih izobraževalnih skupinah obiskovali tečaje slovenščine in tujih jezikov, to je začetnega ali nadaljevalnega tečaja angleščine ali nemščine, ter računalništva. Kot je povedala na podelitvi direktorica Ljudske univerze Nastaša Kršak, so tečaji, ki jih bodo izvajali do leta 2019, za udeležence brezplačni, ponudba učnih programov, ki jih izvajajo v sodelovanju s
lu krsko- podelitev potrdil tecajnikom (24)

Skupinska fotografija udeleženih prejemnikov potrdil o opravljenih tečajih

partnerskimi organizacijami v projektu - Ekonomsko in trgovsko šolo Brežice ter Izobraževalnim centrom Prah - pa poleg navedenih izobraževanj vključujejo še tečaje s področij komunikacije, finančne pismenosti, zdravja na delovnem mestu ipd. Tečaji potekajo praviloma dvakrat tedensko oziroma je njihov termin usklajen v dogovoru z večino udeležencev posameznega tečaja.

Potrdila je udeležencem podelila direktorica Kršakova, nekaj odsotnim, ki so prav tako uspešno zaključili tečaj, a se zaradi drugih obveznosti niso mogli udeležiti včerajšnjega dogodka, pa bodo poslali potrdila po pošti. Za slovesen ton ob podelitvi je poskrbel trobilni trio krškega Glasbene šole.

B. M.


 
« Nazaj na seznam
»