Časopis za pokrajino Posavje
18.10.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Majhna šola, a veliko srce

Objavljeno: Petek, 10.11.2017    Rubrika: NOVICE Redakcija
DSC_1243

S slovesnim spustom pisanih balonov v zrak so se na Studencu uradno odprla vrata v obnovljen in dograjen šolski objekt, v katerem bodo še naprej domovali prijaznost, razumevanje, spoštovanje …

Podružnično šolo na Studencu
, ki bo prihodnje leto praznovala 140 let obstoja, je včasih obiskovalo 260 otrok, danes v njenih šolskih klopeh sedi 31 pridnih učenk in učencev, pred štirimi leti pa je v šolski stavbi sredi vasi prijaznih in delovnih ljudi začel delovati tudi vrtec v sklopu Vrtca Ciciban Sevnica.

Dolgoletna prizadevanja krajank in krajanov, staršev, zaposlenih na podružnični šoli in lokalne skupnosti so v letošnji jeseni, ki je ponovno nasula mnogo barvitega listja in sadežev, obrodila dodatne sadove - v vinogradniškem kraju so dobili energetsko obnovljeno in večjo podružnično šolo, v kateri so lično urejeni prostori za »male in velike brihtne glave«.

Na uradnem in slovesnem odprtju so o pomenu šole v kraju, o potrebi po dodatnih prostorih za izvajanje kakovostnega vzgojno-izobraževalnega dela itd. spregovorili ravnateljica Vrtca Ciciban Sevnica Vlasta Fele, ravnateljica OŠ Sava Kladnika Sevnica Mirjana Jelančič, sevniški župan Srečko Ocvirk in generalni direktor Direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolo mag. Gregor Mohorčič.

Spremljevalni kulturni in otvoritveni program so oblikovali člani instrumentalne zasedbe Kvartet Bach, dekliška vokalna zasedba Vokalnih 5, vrtčevska skupina Cepetavčki ter učenke in učenci studenške podružnične šole. Program sta povezovala učenka Evelin Potočnik in učenec Tadej Marušič, ki sta med drugim dejala: »Mala šola, mali razredi, male klopi in stoli, a veliko srce - in velike želje se lahko izpolnijo. Naša se danes izpolnjuje.«

Pogodbo za gradnjo prizidka podružnične šole na Studencu, s katerim so med drugim pridobili dve igralnici za vrtec, učilnico, knjižnico in kabinet, so podpisali v letošnjem aprilu, svečano odprtje pa se je odvijalo v včerajšnjem popoldnevu na novo urejenem šolskem igrišču. Investicijska vrednost novega prizidka k obstoječi šoli, ki ima popolnoma novo zunanjo podobo, znaša 245.350 evrov.

S. R.
« Nazaj na seznam
»