Časopis za pokrajino Posavje
10.12.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Maturanti Gimnazije Brežice dobili maturitetna spričevala

Objavljeno: Četrtek, 11.07.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
gimnazija_brezice_podelitev_maturitetnih_spriceval133

Med ravnateljevim in županovim voščilom zlatim maturantom

Potem ko so danes zjutraj po že kar nestrpnem čakanju izvedeli rezultate, so za letošnje maturante Gimnazije Brežice že dopoldne priredili svečano podelitev maturitetnih spričeval, ki je bila v Viteški dvorani Posavskega muzeja Brežice ter na kateri je maturante, njihove starše in ostale svojce ter profesorski zbor najprej nagovoril ravnatelj Uroš Škof.

ŠTIRJE ZLATI IN 12 ODLIČNIH MATURANTOV

gimnazija_brezice_podelitev_maturitetnih_spriceval147

Letošnji maturanti Gimnazije Brežice z razredničarkami, ravnateljem in županom

Že 70. generaciji maturantk in maturantov, ki so se na gimnazijo vpisali v šolskem letu 2015/16, je namenil iskrene čestitke za izjemen uspeh in dosežek na maturi. »Z delom ste pokazali, da lahko k zastavljenemu cilju pripelje tudi vaša pot. Na tej poti ste pokazali veliko znanja, truda, samodiscipline in tudi nadarjenosti. Uspešno opravljena matura je več kot le izkaz znanja. Je odraz zrelosti in dokaz želje po novih uspehih,« jim je dejal. Navedel je, da je maturo uspešno opravilo 89 dijakov ali 92 % vseh gimnazijcev. 12 dijakov je interno odličnih, kar pomeni, da so zbrali od 25 do 29 točk. Še posebej je izpostavil imena štirih dijakinj in dijakov, ki so se na spomladanskem roku mature najbolj izkazali, saj so z doseženimi 30 ali več točkami postali zlati maturanti. To so: Primož Bogner (33 točk od možnih 34), Julija Filipčič (31 točk), Nik Rožman (30 točk) in Katja Zobarič (30 točk).

Zlatim maturantom je osebno čestital tudi župan občine Brežice Ivan Molan, ki je poudaril, da je matura zagotovo ena od pomembnih prelomnic v življenju pa tudi dobra popotnica za nadaljnji študij in kasnejše delo. »Ne glede na to, kje boste v prihodnosti, ali po svetu ali v domačem kraju, ne pozabite na štiri lepa leta, ki ste jih preživeli na Gimnaziji Brežice, občini Brežice, Posavju, in vabljeni, da tudi v prihodnje soustvarjate življenje v naši občini, regiji,« je maturantom dejal za popotnico v njihove najdaljše počitnice doslej.

Škof je ob tej priložnosti izrekel zahvalo tudi celotnemu profesorskemu zboru, ki je uspešno pripravil dijake za maturo, ostalim delavcem šole, brez katerih mature ne bi bilo mogoče izvesti, posebej pa se je zahvalil tajniku šolske maturitetne komisije prof. Sandiju Rašoviću. Njegova zahvala je šla tudi staršem za štiriletno sodelovanje.

Po svečani podelitvi je na koncu sledila še skupinska fotografija vseh maturantov, ki so se jim pridružile tudi njihove razredničarke – Barbara Valentinčič Barlič (4. a), Tea Habinc (4. b), Mateja Strnad Zorec (4. c) in Mateja Raušl (4. d).

R. R.
« Nazaj na seznam