Časopis za pokrajino Posavje
19.06.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Minister za javno upravo na delovnem obisku v Sevnici

Objavljeno: Četrtek, 11.04.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
Minister za javno upravo na delovnem obisku v Sevnici

Načelnica UE Sevnica Mojca Dolar in minister za javno upravo Rudi Medved

Včeraj se je mudil na prvem uradnem obisku v Sevnici minister za javno upravo Rudi Medved. Srečal se je z županom Srečkom Ocvirkom ter načelnicama upravne enote Sevnica in Krško, Mojco Dolar in mag. Lidijo Božič, ter vodjo Oddelka za občo upravo UE Brežice Alison Teodorovič.

Minister za javno upravo na delovnem obisku v Sevnici

V sevniški občinski stavbi, v kateri ima svoje prostore tudi upravna enota, bo kmalu delovalo dvigalo.

Po pogovorih in ogledu prostorov je minister za javno upravo skupaj z načelnico UE Sevnica v sejni sobi sevniške občinske uprave strnil vtise in med drugim povedal, da sta z županom spregovorila tudi o vprašanju prostorov, upravnih postopkov, uprave, se dotaknila prizadevanj za ohranitev »živahnosti« starega mestnega jedra z upravnim delom in storitvami ter možnosti vzpostavitve fizične točke Vem (po novem SPOT). Spregovorila sta tudi o sodelovanju na področju odprave administrativnih ovir pri razvoju nekaterih projektov (npr. kolesarska pot ob Savi). V nadaljevanju je pohvalil delovanje posavskih upravnih enot, kar dokazuje tudi merjenje zadovoljstva strank z njihovimi storitvami – vse tri posavske UE imajo visok odstotek rešenih zadev, povprečna ocena merjenja zadovoljstva strank za vse tri skupaj v letu 2018 pa je bila 4,96. O morebitni reorganizaciji (ukinitvi, združevanju ali centralizaciji) upravnih enot na ministrstvu ne razmišljajo – ključno je namreč, da so storitve čim dostopnejše ljudem in zato bodo zagotovili prenovo informacijskega sistema. »Želimo zagotoviti najsodobnejšo strojno opremo za vse enote, ki so zelo obremenjene. Upravnim enotam želimo pokazati, kako cenimo njihovo delo,« je pojasnil. Beseda je tekla tudi o preobrazbi postopkov izdaje gradbenih dovoljenj oz. postopkov s področja okolja in prostora, kjer zelo velik pripad občuti tudi UE Sevnica. Ta je glede na število vlog na uradnika s tega področja že nekaj let v samem vrhu med 58 upravnimi enotami.

Načelnica UE Sevnica Mojca Dolar je izpostavila vsakodneven trud zaposlenih za kakovosten, hiter, strokoven, zakonit in učinkovit servis pri reševanju upravnih zadev državljank in državljanov. Izpostavila je tudi nekaj primerov dobre prakse – dolgoletno sodelovanje s fakulteto za javno upravo, katere študenti se v praksi soočijo z delovanjem javne uprave in njenim informacijskim sistemom. »Za študentke in študente tretjega letnika od leta 2007 pripravljamo v sodelovanju z Ministrstvom za notranje zadeve, Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Policijsko upravo Novo mesto in Geodetsko upravo Sevnica strokovno ekskurzijo. Na ta način skušamo povezovati teorijo s prakso,« je povedala in dodala, da je UE Sevnica v dvanajstih letih obiskalo že več kot tisoč študentk in študentov. Izpostavila je še ureditev dvigala v občinski stavbi, ki bo omogočalo lažji dostop gibalno oviranim osebam.

S. R.
« Nazaj na seznam
»