Časopis za pokrajino Posavje
4.10.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na energetiki v sredo dan odprtih vrat; na turizmu v četrtek informativni dan za magistrski študij

Objavljeno: Ponedeljek, 22.05.2023    Rubrika: NOVICE Sporočilo
Fakulteta za energetiko Krško-informativni dan (19)

Na Inštitutu za energetiko bodo predstavili delovanje laboratorijske opreme.

Na Fakulteti za energetiko Univerze v Mariboru bodo v sredo, 24. maja, ob 14.00 organizirali Dan odprtih vrat Inštituta za energetiko Fakultete za energetiko UM (Vrbina 18, Krško).

Na dnevu odprtih vrat Inštituta za energetiko bodo zaposleni visokošolski učitelji in sodelavci predstavili dejavnosti laboratorijev, ki delujejo v okviru inštituta. Prav tako bodo predstavili delovanje posamezne laboratorijske opreme.

Vir: FE Krško

Z MAGISTRSKIM ŠTUDIJEM DO ZANIMIVIH PRILOŽNOSTI V TURIZMU
 
Na Fakulteti za turizem Univerze v Mariboru v četrtek, 25. maja, ob 17. uri (v fakultetni avli) organizirajo informativni dan za magistrski študijski program Turistične destinacije in doživetja. 
1_1200_628

Turistična panoga je ponovno v razcvetu, zato je povpraševanje po kadrih v turizmu še posebej veliko. Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru s svojimi sodobnimi programi na vseh treh ravneh svoje študente izobražuje za delo v hitro spreminjajočem okolju, saj zaradi popolne prenove študijskih programov nudi še posebej sodobne vsebine.
 
Prenovljen sodoben magistrski program

Sodoben in vsebinsko bogat program Turistične destinacije in doživetja je usmerjen k poglobljenemu izobraževanju in usposabljanju razvojnega in vodilnega kadra, poudarek je na pridobivanju znanja o strateškem razvoju destinacij in oblikovanja kreativnih doživetij po meri sodobnih turistov. Poleg strateškega in analitičnega pristopa pa študij vključuje tudi prakso, veliko izbirnih predmetov, tudi v obliki učenja tujih jezikov.
8_1200_628


Inovativni in individualni pristop

Delo poteka v manjših skupinah, kar omogoča prilagodljivost in individualno mentoriranje, ki ne poteka le pri pripravi magistrske naloge, ampak tekom celotnega trajanja študija. Učenje na primerih iz prakse, sodelovanje študentov v projektih, terensko delo študentov, organizacija dogodkov, mednarodna gostovanja številnih tujih strokovnjakov so le nekatere prednosti podiplomskega študija na Fakulteti za turizem. Študij se po dveh letih zaključi s pripravo ter zagovorom zaključnega magistrskega dela, študenti pridobijo naziv magistrica oz. magister turizma.
3__1200_628


Način študija

Način študija je redni in za vse tiste, ki te možnosti še niso izkoristili, brezplačen. Predavanja potekajo praviloma med tednom v popoldanskem času, kar omogoča udeležbo tudi nekaterim študentom, ki so že zaposleni. Študij je namenjen vsem tistim, ki so s turizmom povezani pri svojem delu, vsem študentom, ki so na prvi stopnji študirali turizem ali sorodno družboslovno področje ter vsem, ki jih navdušuje delo in raziskovanje v turizmu in z njim povezana področja. Prav interdisciplinarnost turizma omogoča, da najdemo povezavo tudi z različnimi drugimi panogami.
 
Zaposlitve

Predvidene zaposlitve za magistre turizma so predvsem na področju načrtovanja, vodenja in postavljanja strategij destinacij in organizacij, oblikovanja doživetij, raziskovanja in vodenja v turizmu. Magistri in magistrice Fakultete so zaposleni tako v javnem kot tudi realnem sektorju kot npr. referenti in svetovalci, organizatorji dogodkov, potovanj, doživetij, raziskovalci v turizmu, vodje, turistični informatorji, podjetniki itd.
 
Prvi prijavni rok in dodatne informacije

Informativni dan za magistrski študijski program bo letos potekal v četrtek, 25. maja ob 17. uri na sedežu fakultete v Brežicah.
Vsem tistim, ki razmišljate o vpisu na magistrski študij, vendar se vam ob tem še vedno poraja več vprašanj, na Fakulteti svetujejo, da jih kontaktirate na naslov ft@um.si ali kar pokličete na telefonsko številko 08 20 57 067. Na vsa vaša vprašanja bodo z veseljem odgovorili. Več informacij najdete tudi na spletni strani www.ft.um.si ter tudi na družbenih omrežjih Facebook in Instagram.
Rok za prijavo na podiplomski študij v  prvem roku je odprt vse do 8. septembra 2023, preko spletnega portala eVŠ.
 
Vir: FT Brežice

 
« Nazaj na seznam
»