Časopis za pokrajino Posavje
3.04.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na ETrŠ Brežice predstavili (tudi nove) programe

Objavljeno: Petek, 14.02.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
ETrS Brezice-informativni dan 2020 (80)

Predstavitev posameznih programov na stojnicah

Informativni dan je na Ekonomsko in trgovsko šolo (ETrŠ) Brežice privabil številne bodoče dijake in dijakinje ter njihove starše, šola pa, kot je znano, ponuja tudi vpis v dva nova izobraževalna programa.

Poleg tradicionalnih programov s področja ekonomije (ekonomski tehnik, trgovec in PTI – ekonomski tehnik) in že uveljavljenega programa predšolska vzgoja namreč letos razpisujejo tudi štiriletni program zdravstvena nega (srednja medicinska sestra) in triletni program bolničar – negovalec. V štiriletnih programih je na voljo po 28 vpisnih mest, v triletnih pa po 26. Šola izvaja tudi višješolski študijski program ekonomist.
 
ETrS Brezice-informativni dan 2020 (53)

Ravnateljica Mojca Tomažin


Zbrane devetošolce in njihove starše je v šolski avli nagovorila ravnateljica dr. Mojca Tomažin in jim položila na srce, da je pred njimi pomembna odločitev o izbiri nadaljnjega šolanja. Kot je poudarila, na šoli ponujajo programe s treh raznolikih področij: ekonomija, predšolska vzgoja in zdravstvo, poklici, ki jih dijaki pridobijo, pa jim omogočajo takojšnjo zaposlitev ali pa nadaljevanje šolanja oz. študija.
 
Dijakom prijazna šola

ETrS Brezice-informativni dan 2020 (27)

Zbrani v šolski telovadnici

Po ogledu šolskih prostorov so zbrane na informativnem dnevu odpeljali v šolsko telovadnico, kjer so jim profesorji, predvsem pa sami dijaki ob kulturnem programu predstavili posamezne programe. Pri tem so poudarili, da je šola dijakom prijazna in da skrbi za vsakega posameznika, da nudi možnost mednarodnih izmenjav in opravljanja prakse v tujini, da nudi uporabna znanja in takojšnjo zaposljivost ali pa nadaljevanje izobraževanja na višješolskih, visokošolskih in večini univerzitetnih programov, ni odveč poudariti tudi bližine domačega kraja. O pomenu novih programov s področja zdravstva so spregovorile tudi gostje: glavna medicinska sredstva v SB Brežice Tanja Cerjak, vodja zdravstvene nege in oskrbe v DUO Impoljca Gabrijela Pirc ter vodja projekta MOST na CSD Posavje Carmen Rajer. Po predstavitvah so udeležence povabili še k stojnicam, na katerih so lahko izvedeli še več o razpisanih programih.  
 
Tomažinova je dejala, da so z obiskom informativnega dne sicer zelo zadovoljni, a se zaveda, da bo zlasti nova zdravstvena programa težko napolniti. »Če nam bo malo zmanjkalo do zapolnitve teh oddelkov, se bomo vsekakor z vsemi močmi potrudili, da bomo vendarle lahko izvajali ta dva programa,« je dejala. Glede na izkušnje (in tudi interes na stojnicah) je pričakovati omejitev vpisa v programu predšolska vzgoja.
 
P. P.
« Nazaj na seznam