Časopis za pokrajino Posavje
19.09.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na Gimnaziji Brežice devet zlatih maturantov, med njimi tudi ena diamantna

Objavljeno: Ponedeljek, 12.07.2021    Rubrika: NOVICE Redakcija
gimnazija_brezice_podelitev_maturitetnih_spriceval (126)

Maturanti Gimnazije Brežice z ravnateljem, razredniki in ostalim profesorskim zborom ter v. d. direktorice občinske uprave

Na Gimnaziji Brežice so ob današnji razglasitvi rezultatov spomladanskega roka splošne mature podelitev maturitetnih spričeval opravili že dopoldne v športni dvorani gimnazije. Ravnatelj Uroš Škof je s ponosom povedal, da imajo letos devet zlatih maturantov, med njimi celo eno diamantno, kar pomeni, da je osvojila vse možne točke, uspeh pa je bil 95 % (na ravni države 97 %) oz. maturo je opravilo 88 od 93 dijakov GiB.

gimnazija_brezice_podelitev_maturitetnih_spriceval (132)

Letošnjih devet zlatih maturantov z ravnateljem Urošem Škofom

V nagovoru je še povedal, da je bila letošnja matura že druga po vrsti, ki jo je zaznamovala tudi epidemija covida-19, ki je narekovala nekoliko drugačno pripravo na maturo. "Iskrene čestitke in zahvala za uspeh in dosežek na letošnji maturi vam in tudi vsem tistim, ki so vam pri tem pomagali in stali ob strani," je dodal. Danes so se še zadnjič srečali z generacijo maturantov, ki se je vpisala v gimnazijo v šolskem letu 2017/18. "Ob tej svečani priložnosti sporočam, da smo ponosni na vas! Pokazali ste veliko dozo zrelosti in kljub neugodnim razmeram zbrali moči in uspešno končali to nenavadno šolsko leto. Vaš uspeh na maturi je samo potrditev tega. Nobenega dvoma ni, da ste pripravljeni na nove življenjske izzive. Želimo vam uspešno nadaljevanje vaše poklicne in življenjske poti, bodisi na prvo delovno mesto, bodisi na študij," je zdaj že bivšim brežiškim gimnazijcem zaželel Škof, ki je priznal, da je bila minula noč ena njegovih najtežjih.
gimnazija_brezice_podelitev_maturitetnih_spriceval (94)

Patricia Čular z Občine Brežice podeljuje knjižno nagrado diamantni maturantki Maji Brečko, ki je osvojila vse možne točke na maturi.

"Čakati rezultate mature glede na to, da ste bili tudi v tretjem letniku prikrajšani za normalno delo in so na RIC obljubljali, da vam bodo z določenim bonusom upoštevali ta primanjkljaj, je res težko. Zjutraj, ko sem prišel v šolo in mi je tajnik šolske maturitetne komisije dal v roke seznam maturantov in njihove točke na maturi, se mi je odvalil kamen od srca, še posebej ko sem videl, da imamo devet zlatih maturantov in vsa ostala imena, ki so uspešno opravila maturo," je bil iskren.

Maja Brečko postala diamantna maturantka

Po njegovih besedah so ponosni na devet zlatih maturantov, ki so prejeli maturitetno spričevalo s pohvalo in dosegli 30 ali več točk). To so: Maja Brečko, Veronika Kelher, Špela Plestenjak, Patrik Ganc, Luka Gorjan, Taja Kukavica, Sara Zofič, Maja Glogovšek in Manca Simončič.
gimnazija_brezice_podelitev_maturitetnih_spriceval (13)

Med igranjem himne Gaudeamus igitur

Škof je še posebej izpostavil Majo Brečko, ki je na maturi dosegla vseh 34 možnih točk in tako postala ena izmed 15 diamantnih maturantov v Sloveniji. "Uspeh, zlata matura, ni samo enkraten dosežek, je tudi začetek vaše nadaljnje poti v študiju. Želim vam, da bi bile vaše prihodnje poti usmerjene k ciljem, ki vam jih narekujejo srce, vest in razum," jim je še položil na srce. Zaželel jim je, naj hodijo ponosno po svoji poti, a naj kljub vsemu, kar bodo doživeli, ne pozabijo na njihov dom, ki jih je oblikoval, na sošolce, prijatelje, Gimnazijo Brežice in vse lepe trenutke, ki so jih povezovali.

Škof se je zahvalil celotnemu učiteljskemu zboru, ki je uspešno pripravil dijake za maturo, pa tudi vsem štirim razrednikom - Gregorju Kopinču (4. a), Miri Urek Jesenšek (4. b), Simoni Tusun (4. c) in Sandiju Rašoviću (4. d), prav tako je izrekel zahvalo ostalim delavcem šole, brez katerih mature ne bi bilo mogoče izvesti, posebej tajniku šolske maturitetne komisije prof. Sandiju Rašoviću. "Drage maturantke in maturanti, čas najdaljših počitnic je pred vami. Pred vami je življenje samostojnih odločitev in velikih načrtov. Uresničujte jih in vračajte se v našo regijo kot strokovnjaki, potrebujemo vaše znanje in ideje. Maturanti Gimnazije Brežice, želim vam lepe najdaljše počitnice v življenju in vse dobro na nadaljnji življenjski poti," je sklenil svoj nagovor.
gimnazija_brezice_podelitev_maturitetnih_spriceval (35)

Maturanti so prejem maturitetnega spričevala zapečatili s podpisom.


Čular: Ni pomembno, kolikokrat boste padli, pomembno je, kolikokrat boste vstali

Maturantom je čestitala tudi v. d. direktorice občinske uprave Občine Brežice Patricia Čular, rekoč, da gredo danes v prvi vrsti čestitke vsem maturantkam in maturantom, "ki odhajate naprej, s spomini, usvojenim znanjem, pridobljenimi izkušnjami. Opravili ste zelo pomembno pot in dosegli pomemben cilj v svojem življenju." Čestitke si po njenem prav gotovo zaslužijo tudi profesorski zbor in celotna ekipa Gimnazije Brežice, ne nazadnje pa tudi starši in stari starši ter celotna podporna ekipa, ki svoje otroke, vnuke spremlja že od rojstva, "vsi tisti, ki so tiho, brez besed posebej v preteklih mesecih sprejemali vse nianse vašega razpoloženja, ko ste poskušali v tistih zadnjih trenutkih vsrkati čim več znanja". Čular je dodala, da današnji dan ni samo dan čestitk, ampak zagotovo tudi dan za izrekanje želja. "Dovolite mi, da na prvem mestu izrečem želje tistim, ki jim današnje jutro ni prineslo veselja in jim je z objavljenimi rezultati postavilo vprašanja, za katera morda mislijo, da so nerešljiva. Želja njim in hkrati opomnik vsem vam je: v življenju si dovolite tudi napake. Ni pomembno, kolikokrat boste padli, pomembno je, kolikokrat boste vstali. In ko boste čez leta pogledali nazaj, boste videli, kako pomembne so bile izkušnje, ki ste jih s padci pridobili in vstali ponovno," je dejala in jim svetovala, naj v prihodnjih letih, letih študija raziskujejo, spoznavajo in ugotovijo, kaj je tisto, kjer lahko dosežejo največ in to vpletejo tudi v svoje delo, kajti le tako bodo uspešni in srečni hkrati. "Naj ostanejo Brežice z vsemi tistimi kotički, v katerih ste doživeli samo svoje zgodbe, na prav posebnem mestu v vašem srcu," je sklenila Čular.

R. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»