Časopis za pokrajino Posavje
23.10.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na izredni seji sprejet OPN

Objavljeno: Četrtek, 10.05.2018    Rubrika: NOVICE Redakcija
DSCN0135 (3)

Del sevniškega občinskega sveta

Na včerajšnji izredni seji je sevniški občinski svet potrdil predlagane spremembe in dopolnitve občinskega prostorskega načrta - SD OPN 2.

Predlog zanj je bil izdelan v lanskem oktobru. V njem so bila upoštevana pridobljena prva mnenja nosilcev urejanja prostora ter stališča do predlogov in pripomb občank in občanov, ki so jih podali na javnih razgrnitvah. Pisnih pobud za spremembo je bilo v lanskem letu podanih 1.030, na javni razgrnitvi pa  221 pripomb, tako da je vseh sprememb prostorskega načrta skupno več kot 3.400. Letošnjega 30. marca je Občina Sevnica prejela še pozitivno drugo  mnenje Ministrstva za okolje in prostor – Direkcije RS za vode, 26. aprila pa še drugo pozitivno mnenje z Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Predlog sprememb in dopolnitev prostorskega akta je nato na torkovi izredni seji obravnaval Odbor za okolje in prostor Občine Sevnica ter predlagal njegovo potrditev občinskemu svetu, kar je sledilo včeraj. Ob tem je župan Srečko Ocvirk dejal, da gre za drugo spremembo občinskega prostorskega načrta, ki je zelo obsežna. »Gre za bistvene spremembe oziroma za prilagajanje trenutnim potrebam. Tak načrt je zelo pomemben za individualne investitorje kot tudi za nekatere gospodarske družbe. Naš cilj je, da Občina dve do tri leta spremeni prostorski načrt in s tem ciljem bo že v maju podpisan sklep o naslednji, tretji spremembi,« je še napovedal.

Prisotni na seji so razpravljali in nato sprejeli še pravilnik o subvencioniranju komunalnega prispevka mladim družinam in mladim investitorjem za gradnjo individualnih stanovanjskih stavb v občini.

S. R.


 
« Nazaj na seznam
»