Časopis za pokrajino Posavje
24.05.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na krški gimnaziji uspešnih 24 maturantov

Objavljeno: Torek, 11.07.2017    Rubrika: NOVICE    Ogledov: 2982Redakcija
Gimnazija_Krsko_matura_podelitev_spriceval (52)

Generacijska fotografija ob zaključku šolanja

Gimnazija Krško
, ki deluje kot enota Šolskega centra Krško-Sevnica, je sinoči v Dvorani v parku pripravila podelitev maturitetnih spričeval. Uspešnih je bilo 24 od 25 dijakov, kar pomeni 96-odstotni uspeh, zlatega maturanta pa letos nimajo.

“Kar se uspeha na maturi tiče, smo zadovoljni. Nimamo sicer zlatega maturanta, smo pa nagradili pet maturantov z najvišjim številom točk,” je za naš medij povedala direktorica šolskega centra in ravnateljica gimnazije Erna Župan Pirkovič. Omenjeno peterico najboljših maturantov, ki so dobili knjižno nagrado, sestavljajo Klemen Knez, Nik Blatnik, Janez Božič, Florjan Križnik in Nina Kukovičič, posebno pohvalo za prizadevnost in dosežke v času srednjega šolanja pa so prejeli Zala Vene, Nina Kukovičič, Loti Gorenc, Kristian Franić, Janez Božič in Klemen Knez. V imenu učiteljskega zbora je utemeljitev zanje prebrala razredničarka Nataša Rostohar.

Gimnazija_Krsko_matura_podelitev_spriceval (7)

Peterica najboljših maturantov z ravnateljico in direktorico občinske uprave

Ravnateljica je v nagovoru zbranim maturantom dejala, da so z opravljeno maturo dosegli temeljno znanje, ki je podlaga za nadaljnje izobraževanje. Spomnila je, da letos mineva 60 let, odkar se je v krško srednjo šolo vpisala prva generacija dijakov, ki so še po toliko letih ostali povezani med sabo. “Verjamem, da se boste tudi vi radi spominjali srednješolskih časov pa tudi današnjega dne, ko ste dobili spričevalo vaše splošne mature. Verjamem tudi, da se boste kdaj srečali,” je dejala in jim zaželela lepe počitnice. Kot posebnost letošnje mature je izpostavila dejstvo, da je Republiški izpitni center znanje tujih jezikov uspel uvrstiti v skupni evropski jezikovni okvir, kar pomeni, da dijaki, ki so bili dovolj uspešni pri angleščini in nemščini, dobijo tudi certifikat iz znanja tujega jezika. Glede programa gimnazija je povedala, da je vpis vanj letos sicer slabši, saj imajo vpisanih le enajst dijakov, a bodo z njim vztrajali: “Verjamemo v ta program, ki je hkrati gimnazijsko in tehniško izobraževanje.”

V imenu Občine Krško je maturantom čestitala direktorica občinske uprave Melita Čopar. “V občini Krško se trudimo, da bi lahko ustvarjalni in delovni mladi, polni znanja, ostali in delali v domači občini, saj ste vi naša prihodnost in in le vi lahko gradite nadaljni razvoj v naši lokalni skupnosti,” je poudarila.

Slovesno podelitev maturitetnih spričeval sta povezovala dijaka Sabina Rožac in Aljaž Bogolin, z nastopi pa popestrili pianistka Martina Gramc in člani Posavskega kvinteta.

P. P.
« Nazaj na seznam
»