Časopis za pokrajino Posavje
2.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na krški srednji šoli enajst odličnih, od tega en zlat na poklicni maturi

Objavljeno: Petek, 05.07.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
SPSŠ Krško-poklicna matura-zaključni izpit (43)

Skupinska fotografija generacije 2019

Danes so znani rezultati poklicne mature in zaključnih izpitov, ki so jih v spomladanskem roku opravljali dijaki srednjih strokovnih in poklicnih šol. V Srednji in poklicni strokovni šoli Krško so dopoldne že pripravili slovesno razglasitev rezultatov.

Dijake, njihove starše in profesorje sta uvodoma nagovorila direktorica Šolskega centra Krško-Sevnica, znotraj katerega deluje šola, Erna Župan Pirkovič in ravnatelj šole Jože Pavlovič. Kot je povedal tajnik šolske maturitetne komisije Miran Pungerčič, je poklicno maturo v spomladanskem roku opravljalo 82 dijakov v programih elektrotehnik, strojni tehnik in tehnik računalništva, uspešnih pa je bilo 78 oz. 95,1 %, kar je zelo lep uspeh. Skupaj s kandidati stare generacije in tistimi, ki se izobražujejo ob delu, je poklicno maturo opravljalo 109 kandidatov, uspešnih pa je bilo 91 oz. 83,5 %.
SPSŠ Krško-poklicna matura-zaključni izpit (37)

Odlični na poklicni maturi ...IZPOSTAVILI ODLIČNE

Odličen uspeh (20 oz. 21 točk od 23 možnih) je dosegla enajsterica dijakov: Žiga Ivanšek, Gregor Volčanjk, Martin Vrbančič (vsi tehniki računalništva), Simon Košar, Lovro Murn, Lenart Traven (vsi elektrotehniki), Matic Ančimer, Andrej Cerjak, Gašper Vidmar in Klemen Zupančič (vsi strojni tehniki), še posebej pa se je z osvojenimi 22 točkami in nazivom zlati maturant izkazal Jure Pavlovič iz programa tehnik računalništva.
 
Zaključni izpit je opravljalo 49 kandidatov (46 redno vpisanih dijakov in trije v izobraževanju odraslih), uspešni pa so bili vsi razen enega. Z odličnim uspehom so se izkazali Matej Omerzel (S2K), Andraž Petrišič (S3E), Benjamin Pirc (S3E) in Tadej Ameršek (E3C).
SPSŠ Krško-poklicna matura-zaključni izpit (29)

... in zaključnem izpitu


ZNANJE JE KOT KOCKE

Nagrade za najboljše dijake je letos prispevalo podjetje Willy Stadler, ki deluje v industrijski coni v Veliki vasi, gost podelitve pa je bil prokurist podjetja Stanko Ančimer. Tudi sam nekdanji dijak krške šole je predstavil svojo izkušnjo šolskega sistema, ko je kljub govorni napaki in disleksiji, zaradi česar kot dijak ni blestel, dokončal študij ter uspel v mednarodnem podjetju. Dijakom je zato svetoval, naj si (ne)uspeha na maturi ne jemljejo preveč k srcu. »Znanje je kot kocke: ni pomembno, koliko jih imaš, pomembno je, kaj znaš z njimi narediti,« jim je dejal.
 
P. P.  
 
« Nazaj na seznam