Časopis za pokrajino Posavje
27.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na seznamu občin z okužbami z novim koronavirusom se je znašla tudi Kostanjevica na Krki

Objavljeno: Četrtek, 13.08.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
okuzba
Podatki strani sledilnika covid-19 za sredo so pokazali, da so nove primere bolezni covid-19 odkrili v kar 21 slovenskih občinah, med njimi pa je sploh prvič tudi Kostanjevica na Krki, ki do zdaj kot edina izmed posavskih občin še ni imela primera okužbe z novim koronavirusom.

Okužbo - skupaj 29. v Posavju doslej - so torej odkrili pri osebi s stalnim prebivališčem v občini Kostanjevica na Krki. To je v naši regiji prva okužba po 24. juliju, ko so primer covida-19 zabeležili v sevniški občini, nato pa vse do 12. avgusta ni bilo nobenega novega primera. Statistika okužb po občinah v Posavju je naslednja: 12 - Krško, 7 - Sevnica, 4 - Bistrica ob Sotli, 3 - Brežice, 2 - Radeče in 1 - Kostanjevica na Krki.

V sredo so po opravljenih 856 testih (skupaj so do zdaj opravili čez 140 tisoč testiranj) sicer potrdili 29 okužb z novim koronavirusom, dan prej pa 31. Zadnja dva dneva so skupno potrdili 60 okužb, kar je najvišja dvodnevna številka po mesecu aprilu. V Sloveniji so do zdaj zabeležili 2332 okužb z novim koronavirusom, skupaj je umrlo 129 bolnikov, zadnji dan ni bilo smrtne žrtve. Po podatkih covid-sledilnika je trenutno v državi 193 aktivnih primerov okužb, v bolnišnicah se zdravi 19 bolnikov s covidom-19 (zadnji dan so jih pet tudi odpustili iz bolnišnice), dva potrebujeta intenzivno nego. Največ na novo okuženih je bilo včeraj med mlajšimi, po 11 jih je v starostnih skupinah med 15 in 24 let in med 25 in 34 let. Največ so jih potrdili v Mestni občini Ljubljana, in sicer pet. Po dve okužbi so potrdili še v občinah Ribnica, Domžale, Slovenj Gradec in Črnomelj. Po eno okužbo so potrdili v občinah Kranj, Celje, Ilirska Bistrica, Ig, Koper, Trbovlje, Ivančna Gorica, Nova Gorica, Sežana, Škofja Loka, Tržič, Borovnica, Duplek, Kostanjevica na Krki, Kungota in Piran.

R. R.
« Nazaj na seznam