Časopis za pokrajino Posavje
18.10.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nadomestne volitve v kostanjeviški občini bodo 18. februarja

Objavljeno: Sreda, 10.01.2018    Rubrika: NOVICE Sporočilo
ObcinskaStavbaKostanjevica

V kostanjeviški občini bodo zaradi odstopa občinske svetnice nadomestne volitve (foto: arhiv PO).

Zaradi odstopa članice kostanjeviškega občinskega sveta Jožice Lešnjak so v občini Kostanjevica na Krki za 1. volilno enoto, ki obsega naselja Avguštine, Dolšce in Oštrc, za nedeljo, 18. februarja, razpisane nadomestne volitve.

Kot sporočajo iz Občinske volilne komisije, volilna opravila že tečejo, vse informacije in obrazci pa so dostopni na spletni strani občine v zavihku Občina, kjer je zadeva Nadomestne volitve 2018.
 

Število volivcev v volilni enoti na dan razpisa nadomestnih volitev je 232, zato je za tiste kandidate, ki kandidirajo s podporo volivcev, treba predložiti 30 podpor oziroma podpisov, ki se na predpisanem obrazcu potrdijo na Upravni enoti v Krškem v poslovnem času ali na Krajevnem uradu v Kostanjevici na Krki v četrtek, 18. januarja, v času uradnih ur (od 7. do 12. ure in od 13. do 15. ure). Tisti, ki bodo kandidirali s podporo politične stranke, pa kandidirajo po pravilih stranke. Zadnji dan roka za vložitev kandidature za člana občinskega sveta je ne glede na način kandidiranja 24. januar do 19. ure pri Občinski volilni komisiji (Občina Kostanjevica na Krki, Ljubljanska cesta 7, 8311 Kostanjevica na Krki).

P. P.
« Nazaj na seznam
»