Časopis za pokrajino Posavje
30.05.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Naj bodo velikonočni prazniki aktivno preživeti – tudi s Posavskim obzornikom

Objavljeno: Četrtek, 18.04.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
Naj bodo velikonočni prazniki aktivno preživeti – tudi s Posavskim obzornikom

Naslovnica današnje številke Posavskega obzornika

V teh dneh, ko je že čutiti bližino velikonočnih praznikov, smo pripravili tudi drugo aprilsko številko Posavskega obzornika, v kateri poleg vseh rednih rubrik objavljamo tematske strani Aktivno Posavje, ki smo jih opremili tudi z novim logotipom. Bližajoči se praznični dnevi so kot nalašč za to, da se »aktiviramo« in izkoristimo sončne dneve, ki se zaenkrat obetajo.

Tematske strani bodo pritegnile tako ljubitelje pohodništva kot kolesarstva ter nudijo namige, zanimivosti pa tudi kritične razmisleke. Med drugim smo se pogovarjali s kolesarskim vodnikom Borisom Papacem, poročali z blagoslova kolesarjev na Šmarčni, predstavili ozadje First Wake Parka Boršt, ki je pred tremi leti prenehal delovati, predstavili podrobnosti letošnjega Posavskega festivala pohodništva in posavsko kolesarsko legendo Djura Kovača. Po branju teh strani boste imeli več kot dober razlog, da se odločite, da dneva ne presedite ali preležite, ampak napolnite pljuča s svežim zrakom in srce z dobro voljo!

Pred bližajočim se svetovnim dnevom knjige in avtorskih pravic smo pripravili obširen prispevek o dostopnosti knjig in širjenju bralne kulture v Posavju, pri čemer ugotavljamo, da v knjižnice še vedno dokaj radi zahajamo. Tokratni pogovor smo opravili s pediatrinjo leta 2019 Ksenijo Kozorog, dr. med., specialistko pediatrije, ki je zaposlena v Zdravstvenem domu Sevnica. Svoje delo opravlja z veliko predanosti, srčnosti, razumevanja, strokovno ter odgovorno do otrok in staršev, ki so z njenim delom zelo zadovoljni in hvaležni.

Seveda smo pozornost namenili tudi veliki noči, tako z naslovno fotografijo kot praznično stranjo, na kateri Marija Vrhovšek z Ardra pri Raki razlaga pomen velike noči in vseh običajev, ki spadajo zraven. Verjamemo, da ne boste spregledali tudi še drugih aktualnih prispevkov, med drugim občinskih sej v Brežicah, Krškem, Radečah in Kostanjevici na Krki, državnega tekmovanja v tehniki prodaje na ETrŠ Brežice, na razglasitvi rezultatov katerega je bil tudi predsednik države Borut Pahor, 40-letnice Vrtca Čebélar na Raki, obiska ministra za javno upravo Rudija Medveda v Sevnici, novinarske konference ob razveljavitvi okoljevarstvenega soglasja za HE Mokrice, novinarske konference NK Krško, razstave pirhov na Bizeljskem, odprtja prenovljenega mavzoleja družine Hočevar v krškem mestnem parku, zgodbe mladega pisca Črta Kranjca iz Spodnjega Starega Grada itd.

Naj še opozorimo, da naslednja številka našega časopisa zaradi prvomajskih praznikov izide že v torek, 30. aprila.

Želimo vam prijetne in mirne prihajajoče praznike, verjamemo, da tudi v družbi Posavskega obzornika!

Uredništvo
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte