Časopis za pokrajino Posavje
19.04.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Naj prostovoljki Renata Hojski in Mojca Rostohar, naj prostovoljska organizacija PGD Stranje

Objavljeno: Četrtek, 18.05.2017    Rubrika: NOVICE    Ogledov: 2970Sporočilo
_DSC4023
Naj prostovoljska organizacija v občini Krško v letu 2016 je po mnenju občank in občanov Prostovoljno gasilsko društvo Stranje, naj prostovoljka v kategoriji nad 30 let Renata Hojski, v kategoriji do 30 let pa Mojca Rostohar.

Nagrade in priznanja so prostovoljci prejeli včeraj na zaključnem dogodku v okviru nacionalnega tedna prostovoljstva v Dvorani v parku v Krškem, kjer sta se vsem nominiranim prostovoljcem zahvalila in jim čestitala župan občine Krško mag. Miran Stanko in predsednik komisije Mitja Valentinc.

_DSC3980
Občina Krško je že v aprilu objavila javni natečaj, po katerem so bili za naj prostovoljce in naj prostovoljsko organizacijo predlagani PGD Stranje in Zveza prijateljev mladine Krško, v kategoriji nad 30 let Renata Hojski, Jožica Arnšek, Anica Ivnik in Danica Žnideršič, v kategoriji do 30 let pa Mojca Rostohar in Said Jusufović.

Največ glasov so prejeli: Prostovoljno gasilsko društvo Stranje, v imenu katerega je priznanje prejel predsednik Anton Remih. Društvo je bilo ustanovljeno v letu 1982 in je gonilna sila, povezovalni člen in središče dogajanja v Stranjah, kjer so zgradili gasilski dom, kasneje še poligon, ki je istočasno tudi vaško igrišče. Vedno se odzovejo klicu NA POMOČ! Ob tragediji družine v vasi pred leti pa so bili ravno člani PGD zaslužni, da se je družina lahko preselila v novo hišo.

V kategoriji nad 30 let je največ glasov prejela Renata Hojski je bila v letu 2016 vključena v prostovoljno delo v Domu starejših občanov Krško, ki je temeljilo predvsem na družabništvu, pogovorih, spremljanju na sprehode, letno rehabilitacijo, razne prireditve in programe. Individualno je obiskovala stanovalko in s svojim delom pomembno vplivala na izboljšanje kakovosti njenega življenja, vključevanja v skupnost in njeno osebno rast.

Mojca Rostohar pa je največ glasov prejela med kandidatoma v kategoriji do 30 let. Z ZPM Krško sodeluje že dvanajsto leto, in sicer predvsem v programu letovanja v Nerezinah in drugih  programih – letovanja za nadarjene učence, zimovanja, teden otroka,…Sodeluje pri organizaciji, pripravi in izvedbi programov Pustovanje, Teden otroka in Veseli december. Od leta 2010 je predsednica DPM Krško – levi breg, kjer se njeno prostovoljno delo odraža predvsem v organizaciji, pripravi in izvedbi programov Pustovanje, Teden otroka in Veseli december. Od leta 2014 kot predsednica vodi klub prostovoljcev, koordinira delo društev ter vodi odbor za Veseli december.

Dogodek, ki ga je povezoval Sandi Lekše, sicer tudi sam prostovoljec, so s pesmijo popestrili člani skupine Lila.

Vir: Občina Krško
 
« Nazaj na seznam
»