Časopis za pokrajino Posavje
7.06.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Narasla Krka poškodovala lesen most na Borštu, popolna zapora do nadaljnjega

Objavljeno: Nedelja, 11.12.2022    Rubrika: NOVICE Redakcija
DSC_5648

Zaradi velikega pretoka Krke in nakopičenih naplavin se je sredi mostu na Borštu eden od stebrov vdrl, most pa se je začel sesuvati. Takšen je bil pogled na most v ponedeljkovem jutru.

V teh dneh krepko narasla Krka in njen velik pretok sta glavna razloga, da se je danes eden od stebrov na sredini lesenega mostu na Borštu na pol zrušil oz. vdrl, posledično pa se je že prej zelo načet most začel sesedati. Popolna zapora, ki so jo sicer postavili sinoči, bo tako postavljena do nadaljnjega, saj most ni več varen za promet, odsvetovan je tudi prehod pešcem.

Most na Borštu, ki je že kar nekaj časa predmet razprave, saj so ga pred približno dvema mesecema zaradi visokega vodostaja za nekaj dni že zaprli, čez dva tedna pa so ga nato spet zaprli zaradi geomehanskih raziskav in ga ponovno odprli, je tokrat dokončno popustil pod pritiskom visoke Krke.

Občina Brežice ima sicer v naslednjem letu v načrtih novogradnjo mostu na Borštu, ki naj bi bil podoben kot v Cerkljah ob Krki, se pravi lesen in ojačan z jeklenimi nosilci. Upamo, da bo res prišlo do realizacije tega projekta in da zapora ne bo trajala v nedogled, saj ne nazadnje most domačinom pomeni ogromno in ima že dolgo tradicijo povezovanja obeh strani Krke.

R. R., foto: R. R., S. B. in D. K.
« Nazaj na seznam
»