Časopis za pokrajino Posavje
5.12.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nove okužbe v Domu upokojencev Sevnica; okužba tudi na KTRC Radeče

Objavljeno: Nedelja, 22.11.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
40 let Doma upokojencev Sevnica (2)

V DU Sevnica je zaenkrat okuženih šest stanovalcev in ena zaposlena (foto: arhiv PO).

V tem tednu so se tudi v Domu upokojencev Sevnica pojavile prve okužbe z novim koronavirusom med stanovalci. Po pojavu prvih treh okužb so izvedli ponovna testiranja nekaterih stanovalcev in tistih zaposlenih, ki so bili v tveganem stiku z okuženimi, so zapisali na spletni strani DU Sevnica. »Rezultati teh testiranj so pokazali, da imamo trenutno šest stanovalcev in, žal, tudi eno zaposleno, ki so okuženi z novim koronavirusom. Vsa prizadevanja zaposlenih so sedaj usmerjena v zajezitev širjenja okužbe, v potrebno podporo stanovalcem in umiritev situacije,« še pišejo.

Kot navajajo, so v domu vzpostavili sodelovanje s pristojnimi ustanovami, epidemiologi, koordinatorji. Pet obolelih stanovalcev, preseljenih v »rdečo cono«, ki je organizirana v Dvorcu Impoljca, se počuti dobro. Zanje ob pomoči kadra iz DUO Impoljca skrbijo zaposlene v DU Sevnica. En stanovalec ostaja v bolnišnični oskrbi. »Ukrepi za preprečevanje širjenja pa žal vključujejo tudi zadrževanje stanovalcev v sobah, dokler ne pridobimo vseh rezultatov testiranja in ne bo znano, kako se je virus razširil. Takrat bomo lahko začeli oblikovati tudi 'belo' in 'sivo' cono v domu,« še sporočajo in ob tem svojce prosijo za zaupanje, potrpežljivost in razumevanje situacije.

Poslovna stavba Občine Radeče (vsaj) v ponedeljek zaprta

Občina Radeče obvešča, da je žal tudi na KTRC Radeče prišlo do okužbe z virusom SARS-CoV-2. Sprejeti so bili vsi preventivni ukrepi in najstrožja mera previdnosti nasploh. V izogib nadaljnji širitvi virusa bo zato poslovna stavba Občine Radeče in KTRC Radeče v ponedeljek, 23. 11., oz. do pridobitve rezultatov testiranja zaposlenih zaprta.

R. R.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

10.04.2019 | Redakcija

Z nasmehom na obrazu

29.10.2020 | Redakcija

Postrv po babičinem receptu