Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Novo vodstvo sevniških upokojenk in upokojencev

Objavljeno: Ponedeljek, 11.03.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
Novo vodstvo sevniških upokojenk in upokojencev

Na marčevskem občnem zboru DU Sevnica je bila za predsednico izvoljena Ana Jelančić, ki je zbrane nato nagovorila in se zahvalila za zaupanje.

Društvo upokojencev Sevnica je na rednem občnem zboru, ki je potekalo 1. marca, ocenilo delo preteklega leta ter izvolilo novo vodstvo.

Z doseženim so v društvu zadovoljni, saj so v preteklem letu izpeljali šest izletov, ki se jih je udeležilo skoraj tristo članov; 120 upokojencev je letovalo v Izoli; komisija za kulturo je pripravila dva samostojna literarna večera, na katerih so nastopili članice in član sekcije Večerna zarja. Pod taktirko Štefke Vidrih so na gradu organizirali medgeneracijsko kulturno srečanje, folklorna skupina Spomin, ki deluje pod okriljem društva, je sodelovala na različnih prireditvah. Aktivna je bila tudi športna komisija pod vodstvom Franca Ernestla, stanovanjska komisija pa je obdelovala vloge upokojencev za dodelitev stanovanj. V okviru projekta Starejši za starejše so prostovoljci obiskali 400 starejših od 69 let in jih povprašali, če potrebujejo kakšno pomoč. Za zahvalo so prostovoljci odšli na izlet, pred novim letom pa so se srečali v Tržišču, kjer so se srečali s predstavniki občine in se jim zahvalili, da ima posluh za starejše.

V društvo trenutno včlanjenih 937 upokojencev, v lanskem letu je 26 članov umrlo. Letni prihodek društva znaša 32 tisoč evrov, polovico predstavlja pobrana članarina. Tudi v tekočem letu bo društvo nadaljevalo z razvejano dejavnostjo, vendar pod taktirko nadomestne predsednice. Marijana Kralj, ki je deset let uspešno vodila Društvo upokojencev Sevnica, je zaradi bolezni odstopila, odstopila pa je tudi podpredsednica Slavka Grilc. Na rednem občnem zboru so zato upokojenci za predsednico izvolili Ano Jelančić, za podpredsednico pa Cvetko Biderman. Zaradi desetletnega požrtvovalnega dela v društvu so Marijano Kralj imenovali za častno članico društva (tak status ima tudi prejšnji predsednik Janez Krajnc). Marija Krušič, predstavnica Pokrajinske zveze društev upokojencev (PZDU) Posavja, ki je nagovorila sevniške upokojence in jih pohvalila za dobro delo, pa je napovedala, da bo posebno zahvalo Kraljevi podelila tudi PZDU Posavje.

Občni zbor je z recitacijo pesmi Andreja Rozmana Roze popestrila Jana Cvirn ter pevski del folklorne skupine Spomin.

S. R.
« Nazaj na seznam
»