Časopis za pokrajino Posavje
26.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Novost v občini Krško: v okolici šol table K+R – Od tu dalje grem peš

Objavljeno: Četrtek, 20.09.2018    Rubrika: NOVICE Sporočilo
_DSC1815
V sklopu Evropskega tedna mobilnosti so v občini Krško v tem tednu v okolici večine osnovnih šol in Glasbene šole Krško uvedli parkirna mesta, rezervirana ali prednostno namenjena ustavljanju osebnih vozil z namenom, da ta odložijo potnike – učence, ki bodo pot v šolo nadaljevali peš.

Voznike bodo na to opozarjale table K+R (Kiss and Ride – Poljubi me in odpelji) – Od tu dalje grem peš. Gre za evropsko pobudo, ki sledi cilju, da bi otroci v šolo čim več hodili peš, s poudarkom na varnih poteh.
_DSC1803


Za vse ureditve in table v okolici osnovnih šol je Občina Krško namenila okoli 3700 evrov. Včeraj popoldne so s krajšo slovesnostjo obeležili eno takšnih novih prometnih ureditev ob Glasbeni šoli Krško, kjer so ob stavbi ukinili nekaj parkirnih mest in to območje preuredili v uvozno-izvozni pas, kjer starši otroka pripeljejo, ta zapusti vozilo in starši lahko odpeljejo naprej.

Pridobitev, ki jo je predstavila lokalna koordinatorka Evropskega tedna mobilnosti mag. Romana Pečnik ter bo predvsem rešila zagate z gnečo na cesti in na parkiriščih, sta pozdravila tudi župan občine Krško mag. Miran Stanko in ravnatelj Glasbene šole Krško Mitja Režman. Župan je ob tem poudaril, da s takšnimi ukrepi dajemo prednost pešcem, in izrazil upanje, da bodo vozniki upoštevali novo prometno ureditev, saj gre predvsem za varnost otrok, ravnatelj Glasbene šole Krško pa se je zahvalil za učinkovito rešitev.

Spremljajoči kulturni program so prispevali učenci in učitelji Glasbene šole Krško.

Vir: Občina Krško
« Nazaj na seznam