Časopis za pokrajino Posavje
1.04.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ob dnevu odprtih vrat bodo predstavili evropske projekte z območja LAS

Objavljeno: Ponedeljek, 10.02.2020    Rubrika: NOVICE Sporočilo
Upravna_enota_obcina_Krsko (8)
Občina Krško se ta teden pridružuje akciji Skupnosti občin Slovenije, ki so jo poimenovali Dan odprtih vrat. Namen tega dneva je, da občine predstavijo svoje delo, projekte, naložbe ipd.

V Krškem v četrtek, 13. februarja 2020, ob 14. uri vabijo na predstavitev aktualnih in zaključenih projektov, ki jih je v okviru javnih pozivov za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju LAS Posavje za evropske sklade potrdil upravni odbor LAS Posavje.

Gre za enajst projektov, sofinanciranih iz različnih evropskih skladov z različnih področij, tako s področja čiščenja odpadnih voda, izobraževanja in promocije tehničnih poklicev med mladimi, turizma v povezavi s kulinariko, ozaveščanja o pomenu lokalno pridelane hrane, urejanja degradiranih območij, podpore obrti, omogočanje pogojev za rekreacijo za vse generacije in druge, za povečanje porabe sladkovodne akvakulture v šolah in kulinariki.

Vabijo občanke in občane, da jim predstavijo, kaj je bilo že narejenega, kakšni so načrti v prihodnje in da občani tudi sami podajo predloge, kaj bi lahko na posameznih področjih še postorili za višjo kakovost bivanja.

Vir: Občina Krško
 
« Nazaj na seznam