Časopis za pokrajino Posavje
4.12.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Občinski svet potrdil sklep o prenehanju mandata občinskega svetnika Dušana Šiška

Objavljeno: Petek, 20.01.2023    Rubrika: NOVICE Redakcija
dusan sisko (5)

Dušan Šiško, kot kaže, že zapušča občinski svet, saj je ta funkcija nezdružljiva z zaposlitvijo v občinski upravi (foto: arhiv PO).

Občinski svet Mestne občine Krško ima za danes dopoldne sklicano 2. korespondenčno sejo v tem mandatu, na kateri bodo predvidoma potrdili ugotovitveni sklep o prenehanju mandata člana občinskega sveta Dušana Šiška, izvoljenega v 3. volilni enoti na Listi Dušana Šiška - Energično za Krško.

"Iz razlogov, navedenih v 37.a in 37b. členu Zakona o lokalni samoupravi, Občinski svet Mestne občine Krško sprejme Ugotovitveni sklep o prenehanju mandata člana Občinskega sveta  Dušana Šiška iz Krškega, Narpel 18, izvoljenega na lokalnih volitvah dne 20. 11. 2022 v 3. volilni enoti na Listi Dušana Šiška - Energično za Krško, ker v enem mesecu po potrditvi mandata ni prenehal opravljati dela v občinski upravi, ki na podlagi določb 37.b člena Zakona o lokalni samoupravi ni združljivo s funkcijo člana občinskega sveta," je zapisano v predlogu sklepa, o katerem bodo telefonsko glasovali krški občinski svetniki in svetnice.

Vseh 29 ZA

Na glasovanju o predlaganem sklepu je sodelovalo 29 članic in članov občinskega sveta in prav vsi med njimi so glasovali ZA predlagani sklep.

Šiška, ki je po zmagi v prvem krogu županskih volitev v drugem krogu izgubil proti novemu županu Janezu Kerinu, bo v občinskem svetu  zamenjal Jože Kodela, ki je v 3. volilni enoti dobil 34 preferenčnih glasov oz. drugo največje število poleg Šiška (205 preferenčnih glasov). 

P. P.

« Nazaj na seznam
»