Časopis za pokrajino Posavje
24.08.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Občni zbor društva diabetikov Posavja

Objavljeno: Torek, 28.04.2009    Rubrika: NOVICE
Občni zbor društva diabetikov Posavja Na občnem zboru diabetikov Posavja je bilo prisotnih cca. 160 članov, pred katerimi je bil kar dolg program. Na začetku nas je pozdravil predsednik društva Ivan Živič in nam zaželel, da bi se na zboru dobro počutili. Poseben pozdrav naj bi veljal gostu Hermanu Teppeyu, začetniku zdravljenja diabetesa v Brežicah. Pozdravil nas je tudi brežiški župan in nam zaželel uspešno delo. Sledilo je predavanje Anite Možgan profesorice športne vzgoje, ki je poudarila, kako je pomembna telesna aktivnost pri zdravljenju diabetikov in da si moramo svojo telesno aktivnost izbrati glede na svoje zmožnosti. Dr. Vanda Kostevc Zorko pa nam je v predstavila zgodovino zdravljenja diabetikov in kako se je to začelo v Brežicah in kako to izgleda danes. Predstavila je tudi nekaj novosti s tega področja.

Na vrsti je bil zabavni del Tria Planika iz Krškega, ki je s svojim izvajanjem dvignil razpoloženje prisotnih članov in naše misli preselil v spomine na mladost in pomlad. Po koncu izvajanja je sledila malica, nato pa še najvažnejši del občnega zbora - izvolitev delovnega predsedstva, verifikacijske komisije, zapisnikarja in overovateljev zapisnika, ki je v nadaljevanju vodilo občni zbor. Poročilo o delu društva je podal predsednik društva Ivan Živič. Sledila so poročila tajnika, blagajnika in nadzornega odbora. Občni zbor je sprejel poročila in potrdil zaključni račun za leto 2008.Ker je minil mandat IO društva, je sledila razrešitev sedanjih organov in izvolitev novih članov IO. Zbor je enoglasno razrešil dosedanje vodstvo in izvolil novo vodstvo s predsednico Darjo Mandžuka.

In še presenečenje za 18-letno delo Ivana Živiča kot predsednika društva, saj mu je dosedanji IO društva podelil priznanje kot prvemu častnemu predsedniku društva. Gospod Ivan je bil presenečen in obenem presrečen. V zaključku je bil sprejet tudi program dela in finančni načrt za leto 2009.

S.F.

« Nazaj na seznam
»