Časopis za pokrajino Posavje
19.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Obnova mostu čez Savo med Sevnico in Boštanjem

Objavljeno: Petek, 05.04.2024    Rubrika: NOVICE Redakcija
Obnova mostu v Sevnici (22)

Obnova mostu čez Savo med Sevnico in Boštanjem poteka nemoteno tudi za promet.

Čez reko Savo, ki povezuje Sevnico in Boštanj, poteka že dalj časa načrtovana obnova mostu. Promet poteka dvosmerno, saj je zaprt le ozek del vozišča s pločnikom dolvodno, v času šolskih počitnih bo prišlo do drugačne prometne ureditve.

V odgovoru na svetniško vprašanje, ki ga je zastavila na februarski sevniški občinski seji Tanja Novšak (SDS) v zvezi s potekom obnove mostu, ki je pomembna "prometna žila", so z Direkcije RS za infrastrukturo so sporočili, da trenutno poteka obnova robnih vencev in sanacija betonskih površin pločnika s hidroizolacijo na levi polovici mostu (dolvodno) v smeri Boštanja, kjer je skoraj v celoti nameščena nova jeklena varnostna ograja, v izvedbi pa so novi elektro jaški. V drugi polovici aprila je predvidena zapora na desni strani (gorvodno) mostne konstrukcije, saj se bo pričela obnova robnih vencev in sanacija betonskih površin pločnika s hidroizolacijo. Gorvodna stran bo predvidoma zaključena do konca junija. V času šolskih počitnic (od začetka julija do sredine avgusta) se bo, glede na vreme, izvedla odstranitev asfalta na vozišču, sanirala betonska površina plošče, izvedla hidroizolacija in asfaltacija. Po asfaltiranju se bo vgradila dilatacija, uredili se bodo cestni priključki s prometno signalizacijo in še nekatera zaključna dela.

Do šolskih počitnic bo promet potekal dvosmerno po zožanem vozišču. V poletnih mesecih, ko bo stekla obnova celotnega vozišča (za to delo je potrebnih 14 dni stabilnega vremena), bo prometna ureditev drugačna in izvajalec del že pripravlja v sodelovanju z Občino Sevnica elaborat prometne ureditve.

S. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»