Časopis za pokrajino Posavje
10.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Obnovljena Borštnikova ulica v Brežicah uradno predana v namen

Objavljeno: Torek, 26.11.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
bohoriceva_ulica_brezice_uradna_predaja_namenu (14)

Prerez traku

V ponedeljek so brežiški župan Ivan Molan, predsednik sveta KS Zakot-Bukošek-Trnje Rok Capl ter lastnik Gostilne in picerije Italia Franci Smrekar s prerezom traku namenu predali obnovljeno Borštnikovo ulico v Brežicah.

bohoriceva_ulica_brezice_uradna_predaja_namenu (12)

Franci Smrekar

Po županovih besedah gre praktično za samo 100 metrov ceste, kjer se je uredila vsa infrastruktura, od ceste, pločnika do javne razsvetljave. Vrednost investicije je znašala približno 110 tisoč evrov, ki so v celoti iz občinskega proračuna, izvajalec del je bilo podjetje HPG Brežice. Kot je dodal, je bila obnova sicer krajše ulice zahtevna in kar zajeten finančni zalogaj predvsem zaradi številnih infrastrukturnih vodov, ki potekajo na tem mestu, saj je bilo dodatno treba urediti še fekalno kanalizacijo. Po njegovem so ravno tovrstne manjše investicije še toliko večjega pomena predvsem za krajane oz. v tem primeru meščane, »še posebej v teh časih, ko je vsak dan manj sredstev za investicije«. Investicija je bila izvedena dokaj pozno v letu najprej zaradi poznejšega sprejema občinskega proračuna, poleg tega pa je bila upoštevana tudi želja lastnika gostinskega lokala, da se dela začnejo izvajati šele po koncu turistične sezone, je še omenil.

bohoriceva_ulica_brezice_uradna_predaja_namenu (3)

Uradne predaje ulice v namen so se udeležili predstavniki občine, stanovalci ulice pa tudi nekateri zaposleni v sosednji poslovni stavbi.

Predsednik sveta KS Capl je izrazil zadovoljstvo, da se je omenjena investicija zaključila, in zatrdil, da se bodo tudi v prihodnje v krajevni skupnosti trudili, da se bodo podobni projekti kljub primanjkovanju sredstev izpeljali. V imenu stanovalcev Borštnikove ulice je spregovoril lastnik gostinskega objekta Smrekar in dejal, da je ta ulica, čeprav je sicer slepa, ena izmed najbolj obiskanih v Brežicah. »Tole ulico vsako leto obišče na tisoče turistov, od Danske, Nizozemske, Belgije do Italije, Avstrije, Nemčije in drugih držav. Včasih se zgodi, da jih je samo v enem dnevu celo sto,« je izpostavil dejstvo, da največ gostov iz tujine pride ravno zaradi gostinskega obrata. Hvaležen je tako županu kot občini, da je pristopila k temu projektu in ga tudi realizirala.

R. R.
« Nazaj na seznam