Časopis za pokrajino Posavje
28.03.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Obvestilo o obiskih hospitaliziranih bolnikov v SB Brežice

Objavljeno: Petek, 30.09.2022    Rubrika: NOVICE Sporočilo
150_let_splosne_bolnisnice_brezice (6)

Splošna bolnišnica Brežice (foto: R. R./arhiv PO)

Splošna bolnišnica Brežice obvešča, da potekajo obiski hospitaliziranih bolnikov na naslednji način:

  • Obiski na internem oddelku: zaradi v povprečju daljših ležalnih dob so obiski dovoljeni 1x tedensko, in sicer ob sredah med 14.30 in 15.30. Vhod za obiskovalce skozi objekt B, kjer se obiskovalec registrira pri pooblaščeni osebi bolnišnice. Na obisk v enem dnevu gre lahko k bolniku največ ena (1) oseba za največ 15 minut. Obvezna je uporaba zaščitne maske in razkuževanje rok. Obiskovalci, ki imajo kakršnekoli znake prehlada, zaradi varovanja hospitaliziranih bolnikov ne vstopajo v objekt bolnišnice. V primeru kritično bolnih so možni obiski tudi izven opredeljenega termina po predhodnem dogovoru z lečečim zdravnikom ali predstojnikom oddelka.
  • Obiski na oddelku za kirurgijo in CIT: obiski niso dovoljeni, razen v primeru kritično bolnih po predhodnem dogovoru z lečečim zdravnikom ali predstojnikom oddelka. Vstop obiskovalcev med 14.30 in 15.30 skozi vhod B, v primeru dogovora za drugačno uro obiska pa skozi vhod Urgentnega centra. Hkrati gre lahko na obisk k enemu bolniku največ ena (1) oseba za največ 15 minut. Obvezna je uporaba zaščitnih mask in razkuževanje rok. Vsi obiskovalci, ki imajo kakršnekoli znake prehlada, zaradi varovanja hospitaliziranih bolnikov ne vstopajo v objekt bolnišnice.
  • Obiski na ginekološko-porodnem in pediatričnem oddelku: obiski in prisotnost na porodu ter bivanje staršev z otrokom poteka izključno po predhodnem dogovoru z zdravnikom oddelka. Splošni obiski na teh dveh oddelkih niso dovoljeni.
Vir: SB Brežice
« Nazaj na seznam