Časopis za pokrajino Posavje
27.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Od petka dalje možnost samoplačniškega testiranja na covid-19 tudi v Brežicah

Objavljeno: Četrtek, 21.05.2020    Rubrika: NOVICE Sporočilo
test-tube-5065425_1920

Za testiranje na covid-19 boste morali odšteti 95 evrov (foto: Pixabay).

Od jutri, 22. maja 2020, dalje bo samoplačniško testiranje na covid-19 na voljo tudi v Splošni bolnišnici Brežice, so sporočili iz te ustanove. Za odvzem brisa boste morali odšteti 95 evrov in se nanj naročiti vsaj 36 ur pred predvidenim terminom za izdajo izvida.

Na samoplačniški odvzem brisa se boste lahko naročili vsak dan v tednu med 6.00 in 8.00 ter med 14.00 in 16.00 pri triažni sestri v Urgentnem centru na telefonsko številko 07 46 68 246.

Ob naročilu boste morali posredovati svoje podatke. Izvid brisa vam bodo posredovali v roku 24 ur od odvzema brisa bodisi na elektronski naslov z zaščitno kodo bodisi ga boste prevzeli osebno v pisni obliki pri triažni sestri v Urgentnem centru. Posamezniki, naročeni na samoplačniški odvzem brisa, morajo pred prihodom na odvzem brisa opraviti plačilo storitve.

S potrdilom o plačilu samoplačniške storitve (potrdilo o plačani položnici, kopija bančnega nakazila ...) posamezniki ob naročenem terminu pridejo pred Urgentni center Brežice, kjer bodo opravili odvzem brisa. Brez potrdila o plačilu storitve ne bodo mogli opraviti. V primeru, da pacient pred prihodom ne bo opravil plačila storitve, bo storitev lahko plačal v sprejemni pisarni Urgentnega centra, vendar pa bo moral pred vstopom v bolnišnico izpolniti vprašalnik in opraviti epidemiološko triažo. Vse zato pozivajo, da plačilo izvedejo pred prihodom na odvzem in na drugih, za opravljanje teh storitev primernejših mestih.

Še nekaj dodatnih informacij si preberite na spletni strani SB Brežice.

R. R., vir: SB Brežice
« Nazaj na seznam