Časopis za pokrajino Posavje
21.07.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Odziv sveta delavcev Komunale Brežice na TV prispevek

Objavljeno: Ponedeljek, 26.11.2018    Rubrika: NOVICE Redakcija
Zaposleni na Komunali Brežice

Zaposleni na Komunali Brežice

V uredništvo smo prejeli odziv sveta delavcev Komunale Brežice na nedavni prispevek v oddaji Dnevnik na RTV Slovenija v zvezi z njihovim podjetjem oz. bivšim direktorjem Aleksandrom Zupančičem. V nadaljevanju ga objavljamo v celoti.

Tudi vseh 90 zaposlenih na Komunali Brežice želimo spregovoriti o odnosih in stanju v podjetju
 
Tri dni pred lokalnimi volitvami je bil na Dnevniku RTV Slovenija objavljen prispevek, v katerem bivšemu direktorju Aleksandru Zupančiču očitajo, da je moral odstopiti zaradi slabih odnosov med zaposlenimi v podjetju in da je z njimi slabo ravnal. Očitajo mu tudi, da so ga preiskovali kriminalisti v zvezi z javnimi delavci. Vsi predstavniki zaposlenih smo bili prisotni pri snemanju prispevka, pri katerem smo izražali dejstva, vendar naših izjav niso upoštevali. Zadnje dni se je na nas ponovno obrnilo kar nekaj bivših zaposlenih, da jih kličejo razni ljudje in na vsak način prepričujejo, naj pred kamero povedo kaj slabega o odnosih v podjetju ali karkoli drugega, kar bi podjetju škodovalo. To je krivica in nas zelo boli, saj se naše ljudi, ki pošteno delajo, izkorišča za predvolilna obračunavanja.

Za bivšega direktorja Aleksandra Zupančiča lahko delavci povemo, da je bil strog in načelen direktor, a tudi zelo pošten. Postavil je jasne meje glede delovne discipline, alkohola in naredil red. Vsak zaposleni, ki ni bežal pred delom, si ne bi mogel želeti boljšega direktorja. Podjetje je pod njegovim vodstvom povsem zasluženo prejelo priznanje za najboljšega zaposlovalca v Republiki Sloveniji po kvaliteti odnosov med zaposlenimi, kot tudi priznanje za starejšim najbolj prijazno podjetje. Delavec je v Komunali Brežice vedno bil in je na prvem mestu. Tudi za javne delavce je bilo vedno poskrbljeno. Pri nas je vedno veljalo, da se moramo potruditi, da bodo tudi javni delavci imeli občutek, da so del delovnega procesa, da so vključeni v podjetje in da se bodo lahko dejansko naučili del, ki jih izvaja naše podjetje.

Edini pritiski, ki jih zaposleni v Komunali Brežice občutimo, prihajajo izven podjetja, saj je podjetje zaradi anonimnih prijav imelo samo v enem letu preko 30 inšpekcijskih pregledov. Vsi pregledi so pokazali, da podjetje posluje v skladu z veljavno zakonodajo. Ob tem so »neznanci« zoper podjetje poslali tudi nekaj lažnih in neutemeljenih anonimnih kazenskih ovadb. S tem prijavitelji seveda ustvarjajo pritisk na zaposlene in nam poskušajo uničiti dobro in pozitivno vzdušje, ki še zlasti odlikuje naše podjetje. Tako nam poskušajo uničiti dobro ime, saj smo v strokovni javnosti prepoznani kot eno najboljših komunalnih podjetij pri nas, na kar smo zaposleni zelo ponosni.
 
Miha Pšeničnik, predsednik sveta delavcev Komunale Brežic
e
« Nazaj na seznam