Časopis za pokrajino Posavje
16.01.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Parada učenja na videmski ploščadi

Objavljeno: Sreda, 16.05.2018    Rubrika: NOVICE Redakcija
_DSC5750

Na stojnicah se predstavljajo izobraževalne ustanove.

Kot osrednji dogodek že 23. Tedna vseživljenjskega učenja v Posavju danes na ploščadi pred Kulturnim domom Krško poteka prireditev Parada učenja 2018 pod sloganom »Učenje razgiba življenje«.

Prireditev tretje leto zapored organizira Ljudska univerza Krško kot območna koordinatorka Tedna vseživljenjskega učenja 2018 (TVU 2018) v Posavju. »Letos z nami sodeluje 45 partnerskih organizacij in v naši koordinaciji bo letos skupaj potekalo 125 dogodkov, ki se vrstijo od tega tedna do 30. junija.
_DSC5724

Prireditev so s plesnim nastopom odprli otroci iz vrtca Kerinov Grm.

Parada učenja pa je osrednji dogodek, ki poteka v 16 mestih po celi Sloveniji, na katerem se nam je pridružilo 20 partnerskih organizacij, ki predstavljajo svojo izobraževalno ponudbo,« je povedala direktorica LU Krško Nataša Kršak. Tako se medtem, ko se na odru odvijajo številni pevski, glasbeni in plesni nastopi, na stojnicah predstavljajo izobraževalne ustanove in nekatera podjetja, dogajanje pa povezuje Nik Škrlec. »S tem želimo spodbujati ljudi k vseživljenjskemu učenju, iskanju in zbiranju informacij, predvsem pa jih motivirati za čim večjo udeležbo v najrazličnejših izobraževalnih programih,« je še dejala Kršakova. Poleg nje sta na odprtju prireditve zbrane nagovorila še župan mag. Miran Stanko in predstavnica Andragoškega centra Slovenije Erika Brenk.
 
P. P.
 
« Nazaj na seznam