Časopis za pokrajino Posavje
5.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Po tednu dni že nova številka Posavskega obzornika

Objavljeno: Četrtek, 04.07.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
Najava-PO14-2019

Z izidom 14. letošnje številke Posavskega obzornika smo zakorakali v drugo polovico leta 2019.

Že po tednu dni od zadnjega izida je danes izšla nova številka Posavskega obzornika, nekoliko manj obsežna kot po navadi - pripravili smo jo na 24 straneh -, a kljub temu prinaša obilo zanimivih prispevkov o dogodkih, ki so se zgodili v zadnjem času, pa tudi o nekaterih določenih tematikah.

Med drugim vas seznanjamo s slavnostno sejo v Bistrici ob Sotli, na kateri so podelili štiri občinska priznanja, ter osmo sejo sevniškega občinskega sveta, na kateri so svetniki največ časa za razpravo namenili ZD Sevnica in Strategiji za mlade ter s tajnim glasovanjem potrdili nov mandat vodenja zavoda KŠTM dosedanji direktorici. V aktualni temi pišemo o investicijah v infrastrukturo, ki bodo po posavskih občinah potekale čez poletje, pogovor pa smo tokrat opravili s krškim poslancem Dušanom Šiškom, ki v Državnem zboru zastopa Slovensko nacionalno stranko.

Zagotovo ne bo šla mimo vas tudi naslovna fotografija, ki prikazuje delavce pri urejanju krožišča na južnem delu krške obvoznice pri Žadovinku. Izbrali smo jo tudi s tem namenom, da posvetimo pozornost tistim, ki si vsakdanji kruh v teh vročih poletnih dneh služijo z delom pod milim nebom in žgočim soncem.

Pišemo tudi še o praznovanju 70-letnice Posavskega muzeja Brežice, 15. srečanju posavskih upokojencev, ki je prvič potekalo v Radečah, krajevnih praznovanjih v Podbočju, Velikem Podlogu, Blanci, Senušah in Krškem polju, dobrodelni prireditvi OŠ Ane Gale Sevnica, prevzemu v uporabo novega društvenega vozila PGD Rožno, Petrovem sejmu v Brestanici, ki je potekal v znamenju ribičije, dnevu Fakultete za energetiko v Krškem, pogovoru s pediatrinjo Romano Laktić iz ZD Brežice o bolezenskih tegobah, ki na nas prežijo čez poletje, 9. teku s Primožem Kozmusom po brežiških ulicah, Štovičkovem dnevu članov Društva likovnikov Krško OKO, hiši iz lesa, slame in gline, jubilejnem 20. festivalu ŠROT, tridnevni ježi članov Krekove konjenice po mejah sevniške občine ter festivalu Brežice, moje mesto 2019, ki je spet podiral rekorde.

Prijetno branje želimo v teh poletnih dneh.

Uredništvo
« Nazaj na seznam