Časopis za pokrajino Posavje
20.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Podpisan sofinancerski sporazum za izgradnjo rondoja Šmarje v Sevnici

Objavljeno: Sobota, 15.01.2022    Rubrika: NOVICE Sporočilo
Podpis sporazuma

Sevniški župan Srečko Ocvirk in državni sekretar na Ministrstvu za infrastrukturo Aleš Mihelič sta podpisala sofinancerski sporazum o izgradnji krožišča v naselju Šmarje (foto: Ministrstvo za infrastrukturo).

V iztekajočem se tednu je sevniški župan Srečko Ocvirk z državnim sekretarjem Ministrstva za infrastrukturo Alešem Miheličem podpisal sporazum o sofinanciranju za izgradnjo krožnega križišča na državni cesti Boštanj–Planina na priključku za Poslovno cono Sevnica, ki vodi na Savsko cesto.

Gre za gradnjo novega krožnega križišča na regionalni cesti Boštanj–Planina, na katerega bo navezan tudi bodoči nadvoz s Savske ceste, ki ga občina gradi s podporo evropskih sredstev. Projekta sta tesno povezana in soodvisna, pri tem pa sta tako ministrstvo kot Direkcija za infrastrukturo, ki bo vodila projekt, izjemno aktivno prisluhnila potrebam lokalne skupnosti in dinamiki gradnje nadvoza.

ZAČETEK IN ZAKLJUČEK IZGRADNJE RONDOJA NAČRTOVAN V LETOŠNJEM LETU

Gradnja nadvoza cez dolenjsko progo, L. M.

Pogled na območje bodoče ureditve nadvoza čez železniško progo Sevnica-Trebnje in bodočega krožišča (foto: Ljubo Motore)

Načrtovani začetek in zaključek gradnje rondoja je v letošnjem letu, projektna dokumentacija je v recenziji. Delež občine je na podlagi sporazuma tudi izgradnja 25-metrskega armiranobetonskega zidu v podaljšku krila desnega opornika v smeri proti bodočemu krožišču Šmarje, za katerega se izvajajo pripravljalna dela za temeljenje.

Gre za enega od več projektov na državni cestni infrastrukturi, pri katerih Občina Sevnica intenzivno sodeluje in predstavljajo pomemben prispevek k razvoju cestnega omrežja na območju sevniške občine.

PROJEKT IZGRADNJE NADVOZA POTEKA PO TERMINSKEM PLANU

Nadvoz na Savsko cesto Občina Sevnica gradi v okviru projekta »Komunalno opremljanje Poslovne cone Sevnica« s podporo Evropskega sklada za regionalni razvoj. Gradnja poteka po terminskem planu. Oba podpornika sta zgrajena, trenutno je v gradnji že omenjeni 25-metrski podporni zid s potrebno prestavitvijo elektrovoda. Sledi gradnja mostne plošče in navozov.

Ocenjena skupna vrednost del izgradnje krožnega križišča Šmarje po sporazumu znaša 1,05 milijona evrov, skupni delež Občine Sevnica pa znaša okrog 20 odstotkov iz naslovov ureditve površin za pešce, kolesarske steze in javne razsvetljave.

Vir: Občina Sevnica
« Nazaj na seznam
»