Časopis za pokrajino Posavje
24.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Poljski policisti nastanjeni v Krškem, njihovi prvi vtisi so prijetni

Objavljeno: Ponedeljek, 10.05.2021    Rubrika: NOVICE Redakcija
DSC_0086

Kontingent poljskih policistov v Krškem

Slovenskim policistom bo pri obvladovanju nezakonitih migracij na slovensko-hrvaški meji pomagalo tudi 21 tujih policistov, in sicer iz Estonije (5), Litve (6) in Poljske (10). 

Ministrstvo za notranje zadeve in Policija sta se namreč z nekaterimi državami članicami EU dogovorila za uvedbo skupnih patrulj in drugih skupnih oblik ukrepanja za obvladovanje nezakonitih migracij na državni meji Slovenije s Hrvaško.  Danes sta jih v prostorih PU Novo mesto sprejela in nagovorila generalni direktor policije dr. Anton Olaj in minister za notranje zadeve Aleš Hojs. 

DSC_0095

Vozila poljskih policistov pred krškim hotelom

Deseterica poljskih policistov (med njimi je ena policistka) je nastanjena v krškem hotelu City. Kot je za naš medij povedal njihov vodja, major Radoslaw Stryjski, so njihovi prvi vtisi prijetni, saj so naleteli na prijetne ljudi in profesionalne kolege policiste: »Veseli smo, da smo prišli sem pomagat kolegom v Sloveniji, ki se ukvarjajo z migrantsko krizo na t. i. zeleni meji. Gre za izraz naše solidarnosti z državami, ki imajo težave s tem vprašanjem. Želimo pokazati svojo strokovnost in izkušnje v sodelovanju s slovenskimi policisti in policisti iz drugih držav.« Prihajajo z južnega dela Poljske oz. obmejnega območja s Češko, kjer je težav z ilegalnim prehajanjem meje sicer manj kot pri nas, nekaj pa jih kljub temu imajo, kot je dejal.

P. P.
« Nazaj na seznam