Časopis za pokrajino Posavje
9.08.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Popolna zapora vzpostavljena, čez Čatež zelo povečan promet, pred nadvozom nad AC semaforja in gneča

Objavljeno: Ponedeljek, 04.07.2022    Rubrika: NOVICE Redakcija
DSC_2587-1

Danes zjutraj so pri ŠRC Grič postavili popolno zaporo, obvoz je označen.

Z današnjim dnem so po enem tednu od prvotne napovedi le postavili popolno zaporo na cesti med Krško vasjo in Čatežem ob Savi, in sicer na odseku pod Gričem, kjer se intenzivno izvajajo dela za novo kolesarsko povezavo med Brežicami in Krško vasjo. Obvoz za vsa vozila (tudi za intervencijska vozila, traktorje in avtobuse), razen tovornjakov, poteka čez Čatež ob Savi in med drugim tudi po nadvozu nad avtocesto v bližini počivališča Grič. Kot smo preverili na lastne oči, bo predvsem v jutranjih in popoldanskih konicah prihajalo do večjih zastojev na obeh straneh nadvoza, ki ni dovolj širok, da bi se lahko srečali dve vozili.

DSC_2603-1

Pred nadvozom nad AC bo zaradi ožjega cestišča zagotovo prihajalo do zastojev, še posebej v času prometnih konic.

Če bo zaradi tega prihajalo do večjih zastojev (upajmo, da ne tudi do nesreč), bi bilo verjetno primerneje na eni in drugi strani nadvoza postaviti semaforje, kar pa bi prav tako povzročilo daljše kolone vozil. Čez dan smo izvedeli, da sta semaforja na obeh straneh nadvoza tudi postavljena. Vsekakor bodo prebivalci Čateža ob Savi v naslednjih treh tednih (popolna zapora je najavljena do 25. 7. 2022, sicer z možnostjo podaljšanja) priča zelo povečanemu prometu skozi kraj, predvsem ob jutrih in popoldnevih, ko se občani vozijo v in iz službe ter po opravkih iz kranjskega v štajerski del občine in obratno, obvoz pa bodo zagotovo uporabljali tudi tisti, ki so namenjeni v priljubljen lokal na prostem Tochka na ŠRC Grič. 

Obvoz za tovorna vozila je označen in poteka po državni cesti Krška vas-Malo Mraševo–Drnovo-Krško-Sp. Pohanca-Brežice in obratno, kot so prejšnji teden sporočili iz podjetja CGP, d.d.

Vsekakor bo v času popolne zapore potrebna predvsem strpnost vseh voznikov.

R. R.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

10.04.2019 | Redakcija

Zdravi in negovani zobje