Časopis za pokrajino Posavje
13.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Posavje ne rabi posebnega zakona, ampak podporo ambicijam

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: NOVICE
Posavje ne rabi posebnega zakona, ampak podporo ambicijam „Nanizali ste kar nekaj predlogov, ki so dokaz, da za Posavje ni potreben poseben zakon. Posavje ne potrebuje privilegiranega položaja, ampak podporo že prisotnim ambicijam in razvojnim načrtom," je posavskim gospodarstvenikom na včerajšnji okrogli mizi na gradu Sevnica dejal minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo ter predsednik stranke Zares Gregor Golobič.

Državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarstvo mag. Darja Radič je dodala, da je „klima v Posavju v gospodarskem smislu zelo dobra, saj je tu kar nekaj zanimivih podjetij in skupin podjetij", ključno pa je po njenem mnenju povezovanje podjetij v grozde. Predsednik Državnega zbora dr. Pavel Gantar pa je Posavce opozoril, naj ne stavijo samo na enega konja - v tem primeru na energetiko, saj se tudi v tej panogi lahko zgodi kaj nepredvidljivega.

Predstavniki posavskih podjetij so pred tem gostom iz stranke Zares predstavili svoja pričakovanja od aktualne vlade, med njimi odločitve o velikih državnih infrastrukturnih projektih in njihovo pospešitev, sofinanciranje RR projektov, financiranje podjetniške in razvojne infastrukture, cenejši in bolj učinkovit servis državne uprave, izboljšanje plačilne discipline ter delovanje pravne države.

Brežiški župan Ivan Molan je opozoril, da slika posavskega gospodarstva ni tako rožnata, saj se je brezposelnost v regiji v zadnjih mesecih iz 7,2 % povečala na 10,4 %, skrbi pa ga tudi usoda velikih državnih projektov, kot sta denimo HE na spodnji Savi in gospodarsko središče Feniks. „Če ne bo investicij, bo Posavje postalo Pomurje," je opozoril Molan. Radičeva je povedala, da ministrstvo ne bo vztrajalo pri projektih iz resolucije, ki jo je sprejela prejšnja vlada, ampak bo dalo priložnost tudi drugim perspektivnim projektom.P. P.

« Nazaj na seznam