Časopis za pokrajino Posavje
20.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Posavski obzornik je "zaštartal" v novo leto

Objavljeno: Četrtek, 04.01.2018    Rubrika: NOVICE Redakcija
Najava PO01-2018

Naslovnica nove številke Posavskega obzornika

Komaj smo dobro vstopili v novo leto, je danes že izšla prva številka Posavskega obzornika v letu 2018.

Z naslovno fotografijo smo ponazorili, da so tudi v večjih posavskih občinskih središčih mnogi najdaljšo noč v letu preživeli na silvestrovanjih na prostem, pa tudi sicer časopis prinaša poročila o številnih prazničnih prireditvah v pokrajini - koncertih, živih jaslicah, blagoslovih konj ipd. Verjamemo, da bo marsikoga pritegnila tradicionalna novoletna reportaža iz brežiške porodnišnice, kjer so prvega letošnjega novorojenčka dočakali že dobro uro po vstopu v novo leto.
 
Posebej izpostavljamo osrednji pogovor, v katerem je odgovorni urednik Posavskega obzornika Silvester Silvo Mavsar s sodelavko časopisa Natjo Jenko Sunčič ocenil prehojeno 20-letno pot osrednjega tiskanega medija v pokrajini Posavje ter odgovoril na nekatere očitke in neresnice, ki se ob tem nenehno ponavljajo. Za pokušino le en odlomek: »Kot kaže ravno zadnja, decembrska številka Posavskega obzornika, s preko sto objavljenimi voščili, se jih iz leta v leto več zaveda, da je naš koncept usmerjen v pozitivno klimo in vreden podpore. K sreči so v Posavju še firme, tako z javnim kot zasebnim lastništvom, v katerih vodilni ljudje pravijo: To, kar ste v teh letih ustvarili, je čudež, in to je treba obdržati …« Ko smo že pri pogovoru: zadnjo stran časopisa smo tokrat namenili našim 24 sogovornikom v lanskem letu in izpostavili njihove zanimive citate.
 
Poročamo tudi o predprazničnih sejah občinskih svetov: zgodba okoli nekdanjega doma upokojencev se še naprej zapleta, v Radečah so sprejeli proračun za leto 2018, cena pomoči na domu v občini Bistrica ob Sotli ostaja enaka. V Krškem so podpisali pogodbo o sodelovanju in izvajanju storitev projekta Sopotnik, ki starejšim prinaša brezplačne prevoze s pomočjo prostovoljcev. Bili smo na prednovoletnem srečanja ustvarjalcev utripa v sevniški občini, na osrednji posavski slovesnosti v počastitev dneva samostojnosti in enotnosti v Krškem, na kostanjeviški proslavi omenjenega praznika …
 
Ne manjka niti gospodarskih tem, saj pišemo o lanskih obratovalnih rezultatih NEK, kjer bo letošnji aprilski remont v znamenju varnostne nadgradnje, o odprtju novih skladiščnih in proizvodnih prostorov podjetja Siliko iz Sevnice, dveh nagradah za Komunalo Brežice, zanimiv je tudi pogovor z novim direktorjem krškega podjetja NUMIP Tinetom Ogorevcem.
 
Prebrali boste lahko denimo tudi, da so šentjanški vinogradniki praznovali 20. obletnico svojega društva, senovski folklorniki že 35-letnico in artiški literati 15-letnico, da so v Posavskem muzeju Brežice odprli prvi del stalne arheološke zbirke, v posavskih knjižnicah pa zaključili sedmo sezono bralnega projekta Posavci beremo skupaj.
 
Vabljeni k branju!
 
Uredništvo
« Nazaj na seznam