Časopis za pokrajino Posavje
26.03.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Posavski obzornik s Podjetnim Posavjem in ostalimi zanimivimi vsebinami - tokrat na 40 straneh!

Objavljeno: Četrtek, 23.06.2022    Rubrika: NOVICE Redakcija
1322

Naslovnico današnje številke krasijo plemenite živali. Nastala je namreč na blagoslovu konj na Drnovem v sklopu praznika KS Krško polje.

Danes je izšla nova številka Posavskega obzornika, ki smo jo tokrat pripravili na kar 40 straneh. V predpoletni izdaji lahko kot nosilne vsebine označimo tri sklope - tematske strani Podjetno Posavje, ob prazniku občine Bistrica ob Sotli in pred dnevom državnosti.

Čeprav naš medij ves čas sledi gospodarstvu in poudarja, da se brez močnega gospodarstva tudi drugi sektorji ne morejo dobro razvijati, bo konec leta minilo že deset let, odkar se na posebnih tematskih straneh Podjetno Posavje še dodatno zgostijo novice iz gospodarstva in različne zanimivosti, v jesenski ediciji pa v ospredje stopi težko pričakovana analiza rezultatov gospodarskih družb. Posavska podjetja so borbena, tukajšnji ljudje pa izjemno iznajdljivi, o čemer pričajo tudi dobre junijske novice na tokratnih podjetnih straneh, še posebej pa nagrajene inovacije in inovatorji.

Z jutrišnjo slavnostno sejo, sobotnim celodnevnim pestrim dogajanjem in nedeljskim Petrovim sejmom z 29. šempetrskim praznikom vina in 21. salamijado najmanjša posavska občina Bistrica ob Sotli obeležuje svoj občinski praznik. Na straneh, namenjenih šempetrskemu prazniku, so poleg voščil objavljeni županove besede, seznam prireditev, občinski nagrajenci in zgodba mlade glasbenice Jane Tavčer, ki je doma ravno iz bistriških koncev.

Ob skorajšnjem dnevu državnosti smo razmišljali o pomenu tega državnega praznika. Potem ko je lani dan državnosti s svojo polno obletnico zasedel več družbenega in medijskega prostora, je letos zdrsnil malo bolj v ozadje. Ozadje pa nikakor ni primerno mesto za praznik, ki pomeni uresničitev večstoletnih želja in prizadevanj naroda za lastno državo. 

Med pestro paleto vsebin vam v branje ponujamo tudi pogovor z enim od letošnjih bistriških občinskih nagrajencev, predsednikom Društva vinogradnikov in kletarjev Šempeter Blaženkom Černelčem, dogajanje ob praznovanju krajevnih praznikov v mestu Krško, Dobovi in Brestanici, v sklopu rubrike Od našega včeraj do našega danes o družini sodarjev Kranjc iz Sevnice, zgodbo vsestranske umetnice Mateje Gačnik Miklavž, rubriko Takšen je moj dan pa zapolnjuje Sebastjan Komočar, reševalec z urgence v Krškem.

To pa seveda še zdaleč ni vse, kar vam ponujamo v tokratni številki, ki je že 13. v tem letu oz. z drugimi besedami, smo ravno na polovici letošnjih izdaj. Naslednjič smo z novo številko časopisa z vami, dragi bralke in bralci, spet čez tri tedne, 14. julija.

Uredništvo
« Nazaj na seznam
»