Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Posavski obzornik s praktičnimi nasveti za urejanje doma

Objavljeno: Četrtek, 21.02.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
Najava 0419

Na naslovnici izstopa fotografija tretjega krškega mostu, katererega uradno odprtje za promet bo v petek opoldne.

Izšla je četrta letošnja številka Posavskega obzornika, ki med številnimi zanimivimi prispevki prinaša tudi tematske strani Urejamo dom.

Se nameravate v naslednjih dneh ali tednih lotiti ureditve okolice, gradnje, prenove, opremljanja, menjave oken, zasnove vrta, skratka, opravil, ki so značilna predvsem za pomladni čas? Potem vam bodo tokratne tematske strani zagotovo pomagale s koristnimi nasveti posameznih izvajalcev.

Če je bila prejšnja številka še v pričakovanju slovenskega kulturnega praznika, pa v tej pišemo o kar nekaj kulturnih prireditvah in nagrajencih po Posavju, na Senovem pa vsako leto poleg kulturnega s slovesnostjo počastijo tudi krajevni praznik – letos so razglasili tudi častnega krajana, s tem nazivom je bil za dolgoletno delo na glasbenem področju nagrajen Janez Ceglar. Sogovornika za tokratni osrednji pogovor smo izbrali na področju gospodarstva – o tem, da obrtniki doma ne najdejo kadra, zato morajo zaposlovati tujce, je povedal podjetnik in predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Sevnica Alojz Tuhtar.

Izredna seja Sveta regije Posavje o usodi intenzivne medicine v Splošni bolnišnici Brežice, tradicionalno srečanje posavskih županov in predstavnikov medijev, posavske občine in komunale začenjajo projekt VARUJVODO, predstavitev projekta Danube Floodplain, s katerim bodo iskali protipoplavne rešitve Kostanjevice na Krki, študijska tura Centra za podjetništvo in turizem Krško, foto reportaža informativnih dnevov po posavskih izobraževalnih ustanovah, Pija – lončena posoda za mast, zbiralka fosilov Natalija Deržič s Ponikev pri Veliki Dolini ... to je le nekaj poudarkov aktualne številke našega časopisa.

Prijetno branje ob prvih spomladanskih opravilih želimo.

Uredništvo
« Nazaj na seznam