Časopis za pokrajino Posavje
18.09.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Posavski obzornik tokrat posvečen varnosti

Objavljeno: Četrtek, 12.10.2017    Rubrika: NOVICE Redakcija
Najava PO21-2017

Naslovnica nove številke Posavskega obzornika

Prva oktobrska številka Posavskega obzornika, ki je izšla danes, 12. oktobra, je tematsko že tradicionalno posvečena različnim vidikom varnosti.

V okviru tematskih strani Varnost na prvem mestu smo »pod lupo« vzeli primer dotrajanih lesenih, a spomeniško zaščitenih lesenih mostov na reki Krki, ki kličejo po obnovi ali novogradnji. Pišemo tudi o še eni prometno aktualni temi - rekonstrukciji krožišč na krškem mostu, ki se je prevesila v zaključno, 3. fazo. Prebrali boste lahko tudi, kako je treba poskrbeti za naše »jeklene konjičke«, da bo vožnja z njimi tudi v zimskem času varna. Posvetili smo se še eni, zlasti v zadnjem času aktualni varnostni temi - varnosti na internetu, o kateri še vse premalo vemo. Prijetna popestritev tokratnih tematskih strani pa je zagotovo predstavitev enega izmed treh registriranih detektivov, ki delujejo v Posavju, Janeza Zemljaka iz Sevnice.
 
Sicer pa poročamo o aktualnem dogajanju v Posavju: sejah občinskih svetov v Krškem in Kostanjevici na Krki, tradicionalni prireditvi Tehnogenij v Informacijskem središču Svet energije, okrogli mizi v brežiški gimnaziji na temo uvedbe športnega oddelka, regijski podelitvi priznanj najlepšim in najbolj urejenim krajem, prazniku KS Cerklje ob Krki, odprtju obnovljene ceste skozi Prekopo, regijskem posvetu o prehodu v krožno gospodarstvo, strokovnem posvetu o vodi itd. Obširneje poročamo tudi o odprtju hidroelektrarne Brežice. Oktober je tudi »brežiški« mesec, zato smo k pogovoru povabili tamkajšnjega župnika in bodočega častnega občana Milana Kšelo, predstavljamo pa tudi glasbenika in promotorja zdravega načina življenja Lojzeta Ogorevca.
 
Vabljeni k branju!
 
Uredništvo
« Nazaj na seznam
»