Časopis za pokrajino Posavje
10.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Posavski obzornik z Decembrskim vodnikom po prazničnih nakupih in dogodkih v Posavju

Objavljeno: Četrtek, 05.12.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
Najava-PO25-2019

Naslovnica 25. letošnje številke Posavskega obzornika

V vaše nabiralnike danes prihaja predzadnja letošnja številka Posavskega obzornika. Zanjo lahko rečemo, da je že na pol praznična, saj prinaša Decembrski vodnik po prazničnih nakupih in dogodkih v Posavju, kjer boste našli zanimive ideje za darila, namige za prijetno druženje in sproščanje itd. Na njegovih straneh lahko tudi izveste, kaj se bo v prazničnem decembru dogajalo v posavskih občinah, in o dogodkih, ki so nas že popeljali v ta mesec, med drugim o medeno obarvanem Miklavževem sejmu na videmski tržnici, prižigu lučk v Krškem in Brežicah, tradicionalnemu Vencembru v Loki pri Zidanem Mostu, predaji nominacije Posavskemu muzeju Brežice za nagrado Živa za najboljši slovanski muzej 2019, koncertih ter srečanju prostovoljk in prostovoljcev Območnega združenja Rdečega križa Sevnica.

V novi številki vam zagotovo ne bosta ušli žalostni zgodbi dveh posavskih družin v stiski, na eni strani družine Makovec – Mohar s Trške Gore nad Krškim, ki ji je nedavni požar uničil bivalne prostore, na drugi pa deklice Line Šukelj iz Šentjanža, ki ji edino upanje za izboljšanje zdravstvenega stanja pomenijo terapije z matičnimi celicami v tujini. Oba primera kličeta k naši dobrodelnosti.

Iz sveta politike vam ponujamo prispevke o sejah občinskih svetov v Krškem, Sevnici, Radečah, Kostanjevici na Krki in Bistrici ob Sotli, iz sveta kulture pogovor z upokojenim restavratorjem-konservatorjem Posavskega muzeja Brežice Jožetom Lorberjem, drugi simpozij o Avgustu Fabjančiču, iz sveta športa povzetek pogovora v krški knjižnici z najboljšim slovenskim spidvejistom Matejem Žagarjem, s področja izobraževanja pa, da je druga generacija t. i. MEPI-jevcev v Krškem prejela bronasta priznanja. Preberite si tudi o posvetu v Brežicah glede ureditve Stare kolonije, odprtju novih fitnes naprav pri krški srednji šoli ter o nekaterih jubilejih – 40-letnici VDC Krško – Leskovec, 50-letnici Društva Sožitje Sevnica in 110-letnici kulture v Pišecah. Ne spreglejte tudi tega, da je na Senovem odmeval knapovski »Srečno!« in da imajo v Zdravstvenem domu Krško novo vozilo.

Do konca leta nam tako ostane samo še ena številka (izide 19. decembra), ki bo povsem praznična, saj bo vsebovala novoletno prilogo s prazničnimi vsebinami in voščili. Do takrat pa vam želimo prijetno branje in uživajte v prazničnem mesecu!

Uredništvo
« Nazaj na seznam