Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Posavski upokojenci so aktivni na številnih področjih

Objavljeno: Petek, 15.03.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
Posavski upokojenci so aktivni na številnih področjih

Zbrani na občnem zboru PZDU Posavje

V leskovškem hotelu Kunst so se v četrtek na zboru članov sestali predstavniki društev upokojencev, povezanih v Pokrajinsko zvezo društev upokojencev Posavje.

Kot je povedal Jože Žnidarič, ki že šesto leto vodi posavsko zvezo upokojencev, so bili v lanskem letu zelo uspešni, saj so uresničili vse zadane naloge. »Zelo veliko aktivnosti je bilo v programu Starejši za starejše, na športnem in kulturnem področju, pri izletih, vezenju, pletenju, pohodih, razstavah, letovanjih, druženju …
Posavski upokojenci so aktivni na številnih področjih

Jože Žnidarič

Pravzaprav ni stvari, ki jih naši upokojenci ne bi počeli,« je dejal in izpostavil zlasti pestro kulturno dejavnost, od pevske, glasbene in literarne do folklorne in gledališke. Lansko pokrajinsko srečanje so izvedli v Brežicah, letošnje pa bo 22. junija v Radečah, saj se je tamkajšnje društvo upokojencev z letošnjim letom pridružilo posavski zvezi. »Nismo aktivni samo na področju druženja, ampak tudi aktivno sodelujemo v politiki Zveze društev upokojencev Slovenije,« je dodal Žnidarič, član upravnega odbora ZDUS, »in pobude iz društev upokojencev prenesemo na nacionalno zvezo. Tako dela nam, upokojencem, nikoli ne zmanjka, imamo pa tudi čas, da vse to delamo z veliko vneme. Na koncu je najpomembneje, da so naši člani zadovoljni s tem, kar počnemo.«
 
V PZDU Posavje je, vključno z že omenjenim radeškim društvom, povezanih 14 društev upokojencev, skupno pa kar blizu 8000 upokojencev, kar pomeni najbrž največjo stanovsko organizacijo v Posavju.
 
Zbora, ki ga je vodilo delovno predsedstvo v sestavi Jožica Sušin, Ida Križanec, Franc Ernestl in Manja Seher, so se poleg predstavnikov društev (med njimi je Žnidarič posebej pozdravil novi predsednici sevniškega in šentjanškega društva Ano Jelančić in Nado Vodišek) udeležili tudi predstavniki gostov s Hrvaške in predsednik ZDUS Janez Sušnik.

P. P.
 
« Nazaj na seznam
»