Časopis za pokrajino Posavje
26.02.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Posavski župani in predstavniki sedme sile letos zbrani v Bistrici ob Sotli

Objavljeno: Četrtek, 23.01.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
DSC_0591

Posavski župani na skupni novinarski konferenci: (z leve) Ivan Molan, Ladko Petretič, Franjo Debelak, mag. Miran Stanko, Tomaž Režun in Srečko Ocvirk

Skupna novinarska konferenca občin regije Posavje, ki je hkrati tudi ponovoletno srečanje vseh posavskih županov z novinarji, fotografi, snemalci in drugimi predstavniki medijskih hiš, ki poročajo o dogajanju v Posavju, je danes dopoldne potekala v dvorani kulturnega doma v Bistrici ob Sotli.

DSC_0606

Sodelovanje med posavskimi občinami so župani ocenili kot dobro, kar so ponazorili tudi s "športno" gesto.

Kot gostitelj je zbrane, tudi še podžupane, direktorje občinskih uprav, tajnice ter vodje služb za odnose z javnostmi in protokol, pozdravil župan občine Bistrica ob Sotli Franjo Debelak, nakar je vsak župan povzel dosežke minulega leta in predstavil načrte za leto 2020 in tudi naprej. Poleg Debelaka so spregovorili še njegovi županski kolegi Ivan Molan (Brežice), Ladko Petretič (Kostanjevica na Krki), mag. Miran Stanko (Krško), Tomaž Režun (Radeče) in Srečko Ocvirk (Sevnica). Vsi so se predstavnikom sedme sile tudi zahvalili za spremljanje in pogosto poročanje o dogajanju ter dosežkih občank in občanov ter poudarili pomen dobrega in korektnega sodelovanja z lokalnimi mediji.
DSC_6622

Predstavniki medijev in občinskih uprav posavskih občin

Sodelovanje med posavskimi občinami ocenjujejo kot dobro, bi se pa dalo na določenih področjih še kaj izboljšati, izziv in spodbuda hkrati je po Debelakovih besedah tudi nova ideja o pokrajinah, ki nekatere občine uvršča enkrat sem, drugič tja, zato jim je tudi dalo misliti, "da to, kar imamo danes (da je vseh šest občin povezanih v regijo Posavje, op. p.), ni slabo". Kar je po njegovem dobro, je to, da korektno sodelujejo ter se izmenjujejo v predsedovanju regiji in Svetu regije. "Zanesljivo nimamo vedno istih ciljev in ambicij, vendar iščemo skupne točke, in to je tisto, kar nas dela sposobne, da bi imeli nekoč tudi svojo regijo oz. pokrajino," je še dodal in poudaril dejstvo, da se posavske občine znajo dogovoriti med seboj in najti prioritete za razvoj Posavja.

DSC_0620

Neformalno druženje predstavnikov občin in sedme sile v prostorih gostilne Šempeter

Uradnemu oz. delovnemu delu srečanja je sledil še družabni del ob kosilu v prostorih gostilne Šempeter v Bistrici ob Sotli.

V naslednjih dneh bomo objavili tudi načrte in izzive v tekočem in naslednjih letih za vsako od šestih posavskih občin posebej.

R. R., foto: R. R., P. P., S. R.
« Nazaj na seznam