Časopis za pokrajino Posavje
18.01.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pot skozi brestaniški predor odprta

Objavljeno: Torek, 20.09.2016    Rubrika: NOVICE    Ogledov: 1540Redakcija
DSC_1524

Prvi so se skozi predor popeljali osnovnošolci in nekaj srednješolcev

Danes dopoldne so v sklopu evropskega tedna mobilnosti v Brestanici krški župan mag. Miran Stanko, predsednik Sveta KS Brestanica Vlado Bezjak in osnovnošolca krške šole predali v uporabo novo kolesarsko povezavo, ki je speljana skozi predor nekdanje ozkotirne železniške proge.

Občina je že pred leti od Rudnika Senovo v zapiranju odkupila parcele, po katerih je potekala rudniška železniška povezava od Senovega do brestaniške železniške postaje, nakar je pred leti najprej uredila kolesarsko stezo skozi krajši predor od brestaniškega gasilske doma do Gostišča Pohle, tokrat pa predala namenu traso od gasilskega doma do Sotelskega oziroma do levobrežne cestne povezave Brestanica - Krško. Investicija v ureditev 590 m dolge kolesarske steze skozi razsvetljen predor je znašala 40.000 evrov, peščena podlaga pa bo v prihodnjih dneh dobila še asfaltno prevleko.

DSC_1494

Brestaniški malčki so otvoritev pospremili s pesmimi

Kot je dejal župan mag. Miran Stanko, ima tovrstnih kolesarskih stez malo občin, zato bo nedvomno privabila tudi kolesarje sosednjih in drugih občin, pri čemer na Občini načrtujejo tudi ureditev nadaljevanja navedene trase skozi Brestanico do že obstoječe večnamenske poti pri Gostišču Allegro do Spara na Senovem, od tam pa proti večnamenski poti pri cerkvi na Senovem. Ob tem je Vlado Bezjak poudaril, da so se že dosedanja vlaganja v ureditev kolesarskih površin v kraju izkazala za opravičeno, saj jih občani brestaniško-senovske kotline uporabljajo v velikem številu.

Otvoritev so s pevskimi točkami popestrili otroci brestaniškega vrtca, kot prvi pa so se po novo odprti kolesarski stezi popeljali učenci iz posavski osnovnih šol ter krški srednješolci.

B. M.


 
« Nazaj na seznam
»