Časopis za pokrajino Posavje
23.01.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Praznik KS Šentjanž

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: NOVICE
Praznik KS Šentjanž

Ob prazniku Krajevne skupnosti Šentjanž so krajanke in krajani v petek zvečer do zadnjega kotička napolni domačo dvorano, da bi lahko prisostvovali slovesnosti, na kateri so podelili tudi priznanja.

Letošnji prejemniki priznanj so bili: uredniški odbor krajevnega glasila Šentjanški glas, ki izide trikrat letno; učiteljica umetnostne vzgoje na OŠ Milana Majcna Šentjanž Nada Vodišek, ki je poskrbela za jesensko obarvano sceno na odru; in 93-letni Franc Bebar, ki se kljub svojim častitljivim letom z veseljem udeležuje vseh dogodkov v skupnosti.

Zbrane sta nagovorila predsednik Sveta Krajevne skupnosti Šentjanž Boštjan Krmelj in sevniški župan Srečko Ocvirk. Oba sta se dotaknila uspešno izpeljanih preteklih investicij ter načrtov za nove. Tako bo v prihodnjem letu potekala ureditev vrtca pri osnovni šoli, v letu 2015 pa bo na vrsti še energetska sanacija osnovne šole.

»Obstajajo dobri ljudje, ki so nakazali sredstva za nakup defibrilatorja. Nameščen bo v gasilskem domu, kjer bo na voljo 24 ur. Izobraževanje, kako ravnati z njim, pa sledi po Martinovi soboti,« je dejal predsednik PGD Šentjanž Boštjan Repovž, ko je v imenu društva, ki je vodilo akcijo zbiranja sredstva za nakup defibrilatorja, prejel napravo za ukrepanje ob srčnem zastoju.

V kulturnem programu so sodelovali Šentjanški jurjevci ter učenke in učenci Osnovne šole Milana Majcna Šentjanž, ki so program obogatili s plesom, petjem in humorističnimi vložki. Program je povezovala Jožica Pelko.

S. R.

« Nazaj na seznam