Časopis za pokrajino Posavje
24.05.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Praznujejo v spomin na vrnitev poučevanja v slovenskem jeziku

Objavljeno: Nedelja, 18.06.2017    Rubrika: NOVICE    Ogledov: 980Sporočilo
DSCN0085

Ob letošnjem prazniku KS Blanca so namenu predali tudi obnovljen odsek lokalne ceste Poklek - Podvrh.

10. junija svoj praznik praznuje Krajevna skupnost Blanca. To je na dan, ko se je leta 1945 na blanško šolo vrnil slovenski jezik. Praznik je krajevna skupnost obeležila pretekli petek popoldan z odprtji novih cestno-prometnih pridobitev, ki oblikujejo lepšo in prijetnejšo podobo krajev, še predvsem pa so pomembne za zagotavljanje višje kakovosti vsakdana krajank in krajanov ter za večjo cestno-prometno varnost.

DSCN0056

Nagrajenki in nagrajenca KS Blanca s predsednikom krajevne skupnosti in županom sevniške občine.

Namenu je bil tako za uvod v praznovanje najprej predan obnovljen odsek lokalne ceste Blanca – Čanje in del javne poti na Čanju, kjer so odprtje obnovljenega odseka pospremili s krajšim kulturnim programom. Sledilo je še odprtje prenovljene lokalne ceste Poklek – Podvrh z osrednjo proslavo ob prazniku Krajevne skupnosti Blanca, ki se je zaradi dežja odvijala v večnamenskem prostoru Gasilskega doma na Pokleku.

Kulturni program ob prazniku domače krajevne skupnosti so izvedli člani in članice KD Godba Blanški vinogradniki, Ljudski pevci Blanca, učenke in učenci Osnovne šole Blanca in Kulturno-umetniško društvo Poklek, navzoče pa sta nagovorila predsednik Sveta Krajevne skupnosti Blanca Marjan Ločičnik in župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk. Oba sta podelila tudi letošnja krajevna priznanja. Javno pohvalo krajevne skupnosti so prejeli Milan Kozole, Matjaž Njeguš (v njegovem imenu je pohvalo prevzel Franc Pavlin) in Valerija Mirt, plaketo je prejela Milka Slemenšek.

V nadaljevanju dneva je sledila še zabava na prostem, na prireditvenem prostoru pri PGD Poklek.

Vir: Občina Sevnica, foto: S. R.
« Nazaj na seznam
»